Abia așteptam sezonul asta cu toate bunătățile lui, cartofi noi, căpșune, cireșe, ceapă verde, am găsit niște cartofi noi, micuți și tare buni la Obor, n-am vrut să îi prăjesc în stilul clasic, i-am tras în tigaie cu un strop de ulei, apoi i-am înăbușit și i-am savurat cu mult mărar și brânză de capră. Abia aștept să îi fac din nou.

cartofi noicartofi noi

Ingrediente cartofi noi inabusiti:

500 g de cartofi noi mici

200g telemea de oaie Delaco

O legătură de mărar

2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece

200 ml apă

O legătură de ceapă verde

cartofi noicartofi noi

Spălați cartofii foarte bine, apoi uscați-i cu șervețele de hârtie, pe cei mai mari tăiați-i în jumătăți sau în sferturi. Puneți o tigaie încăpătoare la încălzit cu uleiul de floarea soarelui. Odată ce acesta s-a încins adăugați cartofii și lăsați-i pe foc preț de 3-4 minute fără să îi amestecați, puneți apoi un capac și mai lăsați pe foc mediu timp de 3-4 minute,  întorceți-i apoi pe partea cealaltă, puneți capacul și mai lăsați 1 minut, adăugați apoi apa, puneți din nou capacul și mai gătiți preț de câteva minute până ce apa se evaporă. Tocați ceapa și adăugați-o peste cartofi, amestecați și mai gătiți puțin. Presărați brânza de oaie și mărarul tocat și serviți cu multă poftă ca în copilărie.

cartofi noi