Chilli con veggie e o alternativă vegană minunată la traditionalul chilli con carne și e genul acela de comfort food care te face să te lingi necontenit pe degete. E o mâncare perfectă pentru o zi răcoroasă de toamnă. Am folosit multe conserve din cămară, câteva legume de la țară rămase prin frigider, deci mă bucur mult că nu am făcut risipă de ingrediente, iar rezultatul a fost delicios.

Chilli con veggie

Chilli con veggie

Ingrediente chilli con veggie:

1 ceapă mică roșie

2 căței de usturoi

2 morcovi

1 ardei capia

1 conservă de linte Sun Food

1 conservă de roșii cuburi (400g)

1 conservă de năut (400g)

1 conservă de fasole roșie (400g)

2 linguri ulei de masline

1/2 de chilli roșu (am folosit doar jumătate de chilli cu tot cu semințe și a fost suficient de iute cât să simți foarte bine și restul aromelor, dacă sunteți mai aventuroși îl puteți folosi pe tot, it’s your call)

1/2 linguriță cumin

1/2 linguriță paprika afumată

sare, piper, fulgi uscați de chilli după gust

o legătură de pătrunjel

Chilli con veggie

Chilli con veggie

Veți avea nevoie de o tigaie suficient de adâncă, tigaia de tip wok e numai bună pentru acest chilli con veggie. Tocați ceapa mărunt, tăiați rondele ustoroiul și ardeiul iute. Tăiați rondele morcovii, iar ardeiul capia tăiați-l cubulețe potrivite. Puneți uleiul de măsline la încins, adăugați ceapa, usturiul și chilli, căliți timp de 2-3 minute la foc mediu, apoi adăugați un praf de sare (și aici m-am oprit cu sarea, nu am simțit nevoia să mai adaug apoi). Mai căliți 1-2 minute, apoi adăugați rondelele de morcov și ardeiul capia și căliți pret de 4-5 minute la foc mediu sau până când legumele s-au înmuiat puțin. Adăugați cuminul și paprika, apoi scurgeți conservele de lichid și clătiți, cu excepția celei de roșii și adăugați-le peste legumele călite. Adăugați și conserva de roșii apoi puneți apă, o măsură și jumătate din conserva de roșii și lăsați la foc mediu timp de 30-40 de minute sau până când sosul se va reduce considerabil, amestecați din când în când. Presărați pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra. Am găsit o pită clasică la o patiserie din cartier, a mers de minune cu acest chilli con veggie. Enjoy!

Chilli con veggie

Chilli con veggie