Cum piețele și grădinile sunt pline de fasole galbena, nu am putut rezista tentației de a cumpăra câteva pungi cu care mi-am umplut frigiderul. Primul meu gând a fost o fasole galbenă la wok cu usturoi, ulei de susan presat la rece și chilli. Dar cum am aveam la îndemâna și niște sparanghel l-am aruncat și pe dânsul în wok și a rezultat ce vedeți mai jos. O gustare rapidă, aromată și super simplu de făcut. Dacă nu aveți o tigaie wok nu e nicio problemă, puteți folosi orice tigaie încăpătoare și de încredere.

fasole galbenafasole galbena

Ingrediente fasole galbena in stil chinezesc:

300 g fasole galbena

o legatura de sparanghel

un ardei iute

2 caței mari de usturoi

2 linguri ulei de susan Elixir

2 linguri sos de soia

piper după gust

1/4 linguriță fulgi uscați de chilli

1 lingură nuci caju maruntite

susan alb si negru tras in tigaie

2-3 lingurițe zeamă de lime sau lămâie

fasole galbenafasole galbena

Spălați bine fasolea și scurgeți-o de apă, eu am tăiat-o în bucăți mai mici ca să îmi fie mai ușor să o gătesc, cel mai bine ar fi să o și uscați cu un șervet de hârtie. Faceți la fel cu sparanghelul având grijă să îndepărtați cam 2 cm din partea de jos a fiecărei tije de sparanghel. Puneți pe foc mare uleiul de susan, lăsați-l câteva secunde apoi adăugați usturoiul tăiat rondele și ardeiul iute tăiat la fel rondele și căliți preț de 30 de secunde, aveți grijă să nu ardeți usturoiul. Adăugați fasolea și sparanghelul și căliți la foc mare preț de 5-7 minute, amestecând din când în când, sau până când fasolea a căpătat o culoare frumoasă, aurie, adăugați piper atât cât vă place, eu am mai adăugat și câțiva fulgi uscați de chilli. Spre final puneți cele două linguri de soia și mai lăsați un minut. La final adăugați zeama de lime sau lămâie, nucile caju și semințele de susan și mai amestecați câteva secunde. Serviți-le calde, poftă bună!

fasole galbena

fasole galbena