Cum piețele și grădinile sunt pline de fasole galbena, nu am putut rezista tentației de a cumpăra câteva pungi cu care mi-am umplut frigiderul. Primul meu gând a fost o fasole galbenă la wok cu usturoi, ulei de susan presat la rece și chilli. Dar cum am aveam la îndemâna și niște sparanghel l-am aruncat și pe dânsul în wok și a rezultat ce vedeți mai jos. O gustare rapidă, aromată și super simplu de făcut. Dacă nu aveți o tigaie wok nu e nicio problemă, puteți folosi orice tigaie încăpătoare și de încredere.
Ingrediente fasole galbena in stil chinezesc:
300 g fasole galbena
o legatura de sparanghel
un ardei iute
2 caței mari de usturoi
2 linguri ulei de susan Elixir
2 linguri sos de soia
piper după gust
1/4 linguriță fulgi uscați de chilli
1 lingură nuci caju maruntite
susan alb si negru tras in tigaie
2-3 lingurițe zeamă de lime sau lămâie
Spălați bine fasolea și scurgeți-o de apă, eu am tăiat-o în bucăți mai mici ca să îmi fie mai ușor să o gătesc, cel mai bine ar fi să o și uscați cu un șervet de hârtie. Faceți la fel cu sparanghelul având grijă să îndepărtați cam 2 cm din partea de jos a fiecărei tije de sparanghel. Puneți pe foc mare uleiul de susan, lăsați-l câteva secunde apoi adăugați usturoiul tăiat rondele și ardeiul iute tăiat la fel rondele și căliți preț de 30 de secunde, aveți grijă să nu ardeți usturoiul. Adăugați fasolea și sparanghelul și căliți la foc mare preț de 5-7 minute, amestecând din când în când, sau până când fasolea a căpătat o culoare frumoasă, aurie, adăugați piper atât cât vă place, eu am mai adăugat și câțiva fulgi uscați de chilli. Spre final puneți cele două linguri de soia și mai lăsați un minut. La final adăugați zeama de lime sau lămâie, nucile caju și semințele de susan și mai amestecați câteva secunde. Serviți-le calde, poftă bună!
4 Comments
Ioana S.
Intrebare, poate stupida: Adina, cand spui soia, in ce forma o folosesti? Reteta suna a ceva ce mi-ar placea sa gatesc. Ma gandeam de mult timp sa incerc ceva cu fasole, poate pane, dar asta suna super interesant!
adina
Hei, Ioana, bine punctat, scuze, sos de soia 😀 acela tipic, sper sa incerci si sa imi spui cum a iesit 🙂
Balan Carmen
Super reteta !
Multumesc mult !
adina
Hei, Carmen 🤗 ma bucur mult ca iti place!