Mi-e dor de Grecia, de salatale ei cu ingrediente mereu proaspete și gustoase, de fructele de mare, dar mai ales de minunatele ei brânzeturi la cuptor cu legume și mirodenii, până ajung în Grecia o să încerc să aduc o bucățică din insulele grecești în bucătăria mea prin această minunată feta la cuptor, atât de simplu de făcut și atât de gustoasă.

feta la cuptor

feta la cuptor

feta la cuptor

Ingrediente feta la cuptor:

150-200g feta

o conservă de năut Sun Food

3-4 linguri ulei de măsline extravirgin

2 roșii

1 castravete

1 ardei gras galben

1 ceapă roșie

50-100g măsline

1/2 linguriță oregano uscat

1/2 linguriță busuioc uscat

un praf de sare, unul de piper

feta la cuptor

feta la cuptor

Tăiați roșiile, ardeiul și castravetele cubulețe. Tăiați ceapa rondele. Așezați legumele împreună cu năutul din conservă (scurs de lichid) într-un vas termorezistent, eu am folosit o tigaie de fontă care mi-e foarte dragă. Adăugați măslinele, uleiul de măsline (păstrați o ligură de ulei și pentru feta), puneți mirodeniile, puteți adăuga și două crenguțe de rozmarin proaspăt. Puneți feta deasupra, puneți o lingură de ulei de măsline deasupra ei, presărați busuiocul și oregano uscat peste feta, eu am pus și câțiva fulgi de chilli, puneți o folie de aluminiu deasupra și dați la cuptor pentru 20-30 de minute. Dacă vreți legumele ceva mai gătite puteți să le mai lăsați încă 10 minute, mie îmi plac ușor aldente. Genul asta de gustare, care până la urmă se poate transforma cu ușurință în prânz sau cină, mă duce întotdeauna la plajele Greciei, la marea albastră și la liniștea aia înconfundabilă a satelor de pe insulele grecești. Comfort food at its best, enjoy

feta la cuptor