Tuturor ni se întâmplă să ne rămână mâncare prin frigider, mâncare pe care nu vrem să o aruncăm, dar pe care am putea să o transformăm în altceva, ceva nou și gustos. Așa s-au născut aceste leftovers cu pui. Aveam prin frigider niște piept de pui pe care il făcusem pe grătar cu o zi în urmă. La început aveam în minte niște wraps, dar cum nu aveam lipie prin casă m-am gândit să fac niste pancakes cu garam masala și să dau un twist indian acestor lefovers cu pui.

Ingrediente garam masala pancakes:

250g lapte

125 g făină

1 ou

un praf de sare

O linguriță rasă de garam masala

piper după gust

o linguriță de ulei de floarea soarelui

Leftovers cu pui:

200-300 g piept de pui sau orice altă carne făcută pe grătar sau la cuptor care v-a mai rămas prin frigider, de pe urma unui picnic sau a unui party, nu trebuie să fie neapărat carne, poate fi falafel, brânză sau orice alt fel de chifteluțe vegetale

50 g valeriana (sau orice altă salată aveți la îndemână)

o conservă de fasole albă Sun Food 

1/2 linguriță garam masala

6-7 roșii cherry

140 g iaurt simplu

zeama de la jumătate de lămâie

sare, piper

Pentru pancakes bateți cu un tel laptele și oul. Separat amestecați făina cu sarea, piperul și garam masala și adăugați acest amestec peste cel de lapte și ou. Ungeți o tigaie cu un strop de ulei, lăsați-o să se încingă foarte bine și coaceți pe rând clătitele, cam 30 de secunde, 1 minut maxim, pe fiecare parte.  Eu le-am făcut cu diametrul cam de 15cm, dar le puteți face chiar mai mari. Între timp vă puteți ocupa de leftovers cu pui. Tăiați puiul fâșii subțiri, încingeți o tigaie cu un strop de ulei de măsline și trageți-l 3-4 minute în tigaie cu o linguriță de garam masala, adăugați spre final și fasolea din conservă, scursă de lichid. Folosiți clătitele pe post de wraps, puneți salata, roșii cherry (sau orice alte legume vă plac) și puiul cu fasole. La final puteți face un dressing cu iaurt, zeama de lămâie, sare și piper. Enjoy!