Aceste mini galette cu dovleac copt sunt un snack delicios în această perioadă, timp de câteva zile am avut frigiderul plin cu dovleac copt, l-am porționat în punguțe de 200-300 g  și l-am pus la congelator, apoi l-am transformat în tort, în ravioli și în aceste mini galette. Mai am în plan tarte spicy cu dovleac și chiar o înghețată cu dovleac și multe mirodenii de sezon.

dovleac

Ingrediente mini galette cu dovleac copt:

Pentru blat aveti nevoie de:

100g unt rece

150g faina 000

4 lingurițe iaurt

un praf de sare

Pentru umplutura de dovleac aveți nevoie de:

300g dovleac copt

100g telemea de vacă dată pe răzătoare

20g parmezan ras

1 gălbenuș plus un ou extra

un praf de nucșoară

un praf de sare și unul de piper

2-3 linguri ulei de dovleac presat la rece Elixir

8 frunze de salvie (opțional)

1 lingură semințe de dovleac

mini galette cu dovleac

Pentru aluatul de mini galette cu dovleac copt puneți făina, untul și sarea într-un bol încăpător și fărâmițați totul preț de 2-3 minute până ce aveți numai bulgărași de unt și făină, adăugați făina și iaurtul și încorporați cu o lingură de lemn până ce veți avea un aluat omogen pe care să îl puteți modela ușor cu mâinile, dacă aluatul e prea uscat mai adăugați un pic  de iaurt, dacă e prea uscat mai puneți un strop de făină. Faceți o bilă din aluat, aplatizați-o, înveliți-o în folie alimentară și lăsați-o în frigider pentru aproximativ o oră. Chiar înainte de a scoate aluatul din frigider faceți compoziția de dovleac și brânză, amestecați toate ingredientele într-un bol folosind o lingură puteți să adăugați și ierburile voastre preferate, câteva frunzulițe de cimbru proaspăt cred că ar merge foarte bine. Scoateți aluatul din frigider, lăsați-l la temperatura camerei până vă ocupați de restul ingredientelor. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l cu un făcăleț pe o suprafață de lucru tapetată cu puțină făină. Folosind o formă circulară cu diametrul de 15cm (eu am folosit un bol mic) decupați aluatul în 4 forme egale, la început ar trebui să vă iasă 3 forme adică 3 cerculețe, iar restul de aluat rămas poate fi întins din nou pentru a mai forma un cerculeț 🙂 Puneți pe fiecare formă de mini galette cam două linguri din amestecul de dovleac și brânză și întindeți până aproape de marginea aluatului, lăsați o margine de 1-2 cm ca să puteți face forma rustică de galette. Împăturiți marginile aluatului, bateți oul extra cu un strop de apă și ungeți marginile aluatului cu oul bătut, decorați cu semințe de dovleac (eu am zdrobit o parte din ele), puneți frunzele de salvie deasupra și dați la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când marginile au căpătat o culoare aurie. Odată ce ați scos aceste mini galette cu dovleac din cuptor ungeți-le cu uleiul de dovleac presat la rece și savurați-le aburinde. Cum mi-a mai rămas ceva compoziție m-am gândit să fac și niște ravioli pe care i-am tras mai apoi în unt cu usturoi și salvie. Enjoy!

mini galette cu dovleacmini galette cu dovleac ravioli ravioli