Scriu această rețetă în timp de savurez ultima feliuță de prajitura cu matcha si cirese. Am văzut rețeta asta cu matcha pe instagram-ul Patriciei (o tipă super talentată din Portugalia) în varianta cu zmeură și cum aveam frigiderul doldora de cireșe am zis să încerc și combinația asta. A ieșit o minunăție, miroase senzațional și are un gust absolut delicios, nu-i deloc greu de făcut, iar forma de bundt cake găsiți cam peste tot.

prajitura cu matcha prajitura cu matcha

Ingrediente prajitura cu matcha si cirese:

O lingură de matcha (eu am folosit de la Niavis)

250 g făină 000 plus o linguriță extra pentru cireșe

250g zahăr

250g unt la temperatura camerei

4 ouă

o linguriță esență de vanilie

o linguriță de praf de copt

un praf de sare

150-200 g cireșe (cântărite fără sâmburi)

prajitura cu matcha prajitura cu matcha prajitura cu matcha

Preîncălziți cuptorul la 165°C. Presărați o linguriță de făină peste cireșele fără sâmburi. Amestecați făina cu praful de copt și sarea și cerneți-o într-un bol. Amestecați într-un recipient micuț pudra de matcha cu o linguriță, două de apă călduță până ce veți obține o pastă groasă. Într-un bol separat bateți untul moale cu zahărul și esența de vanilie timp de 3-4 minute, apoi începeți să adăugați ouăle, unul câte unul și bateți după fiecare ou până ce acesta este încorporat complet în unt. Adăugați apoi pasta de matcha și mixați, veți obține o culoare verzuie tare frumoasă. Adăugați apoi treptat făina și mixați, adăugați-o în trei trepte. Folosiți mixerul la viteză mică atunci când mixați făina. Ungeți o formă de bundt cake cu unt, apoi tapetați-o cu făină. Adăugați cam un sfert din compoziție în forma de bundt cake, eu am folosit o lingură pentru înghețată, e mai ușor de manevrat în felul asta, compoziția fiind destul de densă. Puneți cireșele în restul de compoziție și omogenizați, apoi adăugați restul de compoziție în forma de bundt cake. Am procedat așa pentru că nu am vrut să rămână vreo cireașă chiar în vârful formei de bundt și să risc să se lipească de formă. Dați compoziția la cuptor pentru aproximativ o oră sau până ce trece testul scobitorii. Lăsați-o să se răcească preț de 10 minute apoi răsturnați-o pe un grătar de răcire. Așteptați răbdători până se răcește, deși e foarte greu 😀 Enjoy!  Merge de minune cu o cană de ceai sau cafea.

prajitura cu matcha