Demult voiam să încerc un preparat cu struguri care să nu fie desert și așa am ajuns la varianta: pui la cuptor cu vin si struguri, am adăugat și câteva smochine pentru extra dulceață. Mi s-a părut cel mai bun pui la cuptor pe care l-am făcut so far 🙂 strugurii au adăugat o aromă deosebită și un strop de culoare. Asta e o rețetă pe care cu siguranță o voi mai face sezonul asta 🙂

pui la cuptor cu vin si struguri

pui la cuptor cu vin si struguri

Ingrediente pui la cuptor cu vin si struguri:

4 pulpe inferioare de pui

4 morcovi potriviți

2 cepe roșii

6 cartofi potriviți

2 smochine

o căpățână de usturoi

2 ciorchini de struguri (eu am folosit și albi și negri)

150 ml vin alb chardonnay

5 linguri de oloi tomnit Elixir by Adi Hadean

2-3 crenguțe rozmarin

o linguriță amestec de condimente uscate (cimbru, oregano)

o legătură de pătrunjel

sare, piper

pui la cuptor cu vin si struguri

Preîncălziți cuptorul la 190 °C. Într-o tigaie puneți două linguri de ulei tomnit pe foc potrivit și lăsați să se încingă câteva secunde, apoi adăugați pulpele de pui și puneți un capac deasupra. Lăsați să se prăjească aproximativ 3-4 minute, apoi întoarceți pe partea cealaltă și mai lăsați tot așa, 3-4 minute. Într-o tavă de cuptor încăpătoare puneți hârtie de copt. Curățați morcovii de coajă și lăsați-i întregi, curățați și ceapa și tăiați-o în două sau în patru. Cartofii tăiați-i pe jumătate și crestați-i cu cuțitul așa cum ați face atunci când tăiați un mango, eu am lăsat câțiva cartofi mai mici întregi 🙂 tăiați în jumătăți sau sferturi smochinele, usturoiul lăsați-l așa cum e, cu tot cu coajă. Puneți puiul prăjit și toate legumele în tava de copt, puneți și ciorchinii de strugure deasupra, puteți să îi lăsați așa întregi, dar să răspândiți și câteva boabe prin tavă. Adăugați vinul și restul de ulei rămas, precum și restul condimentelor, sarea și piperul, răspândiți-le uniform în tavă peste pui și legume. Puneți și crenguțele de rozmarin proaspăt deasupra. Dați la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute. La final tocați pătrunjelul grosier și presărați peste pui și legume. Nu uitați să stoarceți usturoiul, care se va transforma într-o pastă dulceagă, peste cartofii copți, yum. Enjoy!

pui la cuptor cu vin si struguri