Sau un quiche perfect pentru un picnic cu prietenii. Săptămâna trecută am ieșit în parcul Mogoșoaia cu câțiva prieteni, am făcut o sesiune rapidă de fotografii spre apus și abia apoi ne-am înfruptat din ce a gătit fiecare. Eu am facut un quiche cu câteva surprize, așa îmi place să îi spun, printre ele se numără negrilica, gulia și nucșoara. Am mai făcut și un bundt cake delicios, dar despre el o să vă spun mai multe prin septembrie. Sper să vă placă 🙂

Ingrediente quiche:

125 g unt rece

250 g făină

1 ou

un praf de sare

o linguriță oțet din vin

1/2 linguriță negrilică (opțional)

o ceapă roșie mică

1/2 ardei roșu gras

1/2 ardei verde gras

o gulie mică

2 linguri de năut Sun Food

5-6 felii de prosciutto

4-6 ciuperci champignon

O lingură ulei din orez (puteți folosi de măsline)

200 g smântână lichidă pentru gătit

3 ouă mari

1 gălbenuș

1/4 linguriță cimbru uscat

1/4 linguriță oregano uscat

1/4 linguriță busuioc uscat

1/4 linguriță piper

o linguriță rasă de sare

un praf de nucșoară (opțional)

Începeți cu aluatul de quiche. Puneți într-un bol făina, sarea și untul și folosindu-vă degetele transformați totul în firimituri. Adăugați oul, oțetul și negrilica și amestecați cu o lingură, omogenizați totul și faceți o bilă din aluatul obținut. Puneți aluatul la frigider în folie alimentară pentru aproximativ o oră. Între timp vă  puteți ocupa de legume. Tocați cubulețe potrivite toate legumele (ardeiul, ceapa, gulia, ciupercile), dar păstrați pentru final două ciuperci pe care le veți tăia felii subțiri, păstrând astfel forma drăguță a ciupercii. Încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare, adăugați ceapa și căliți câteva minute amestecând din când în când până ce aveți o ceapă dulceagă și caramelizată. Adăugați restul legumelor, ardeiul, năutul, ciupercile, gulia și căliți până acestea devin ușor moi.  Adăugați feliile de prosciutto rupte grosier și mai căliți un minut, două. La final, după ce ați scos legumele din tigaie, adăugați feliile de ciuperci și frigeți-le câte 2 minute pe fiecare parte sau până când au căpătat o culoare frumoasă, aurie.

După ce ați terminat cu legumele puteți face compoziția de ouă și smântână, puneți-le pe ambele într-un bol și omogenizați cu un tel, apoi adăugați mirodeniile, cimbru, oregano, busuioc, sarea, piperul și nucșoara (dacă o folosiți) și amestecați. Scoateți aluatul de quiche din frigider, pudrați suprafața de lucru cu făină, lăsați aluatul câteva minute scos din folia alimentară apoi întindeți-l cu un făcăleț. Eu am folosit o formă de tartă cu fund detașabil de 20cm (nu trebuie să fie musai detașabil). Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Ungeți forma de tartă cu unt și puneți aluatul în formă. Înțepați aluatul cu o furculiță din loc în loc (acest lucru va preveni umflarea lui în timpul coacerii). Înlăturați marginile în exces, din acest aluat în exces puteți face câteva sărățele 🙂 Coaceți aluatul timp de 10 minute apoi lăsați-l să se răcească și scadeți temperatura cuptorului la 180 °C. Odată ce crusta de quiche s-a răcit adăugați legumele, peste ele puneți compoziția de smântână lichidă și ouă, iar deasupra puneți ciupercile frumos rumenite. Dați la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Odată ce e gata lăsați-l să se răcească și împărțiți-l la un picnic cu cei mai buni prieteni, merge de minute cu o salată acrișoară lângă. Enjoy!