Cum vara ne-a luat pe sus și ne poartă în derivă pe valul ei de căldură, nu pot decât să încerc să o ignor cu multă apă, înghețată, aer condiționat și multe salate. Și cum murele și piersicile sunt în sezon, am dat o fugă până la piață, m-am întors inevitabil și cu zmeură, aveam brânză de oaie prin frigider așa că m-am gândit să le împrietenesc pe toate într-o salata cu piersici pe gratar si dressing de mure, a fost un experiment foarte, foarte interesant, fresh și delicios, iar culoare dressing-ului m-a hipnotizat.

Salata cu piersici

Salata cu piersici

Salata cu piersici

Ingrediente salata cu piersici pe gratar (pentru o persoană):

o piersică

50-100g telemea de oaie Delaco

50g baby spanac

mure, zmeură

o lingură de ulei presat la rece (sau orice alt ulei aveți la îndemână)

5-10 migale (opțional)

Ingrediente dressing de mure:

5 mure

o lingură de iaurt

o lingură de telemea de oaie mărunțită

un strop zeamă de lămâie

o lingură ulei presat la rece pentru salată sau ulei de măsline

Salata cu piersici

Salata cu piersici

Salata cu piersici

Începeți cu dressing-ul de mure, puneți toate ingredientele într-un blender și mixați, gustați și vedeți dacă mai aveți nevoie aciditate și eventual mai adăugați lămâie sau mure, culoarea este absolut fantastică. Tăiați piersica felii potrivite și ungeți-le cu ulei pe toate părțile. Încingeți bine o tigaie grill. Odată ce aceasta s-a încins puneți felii de piersică și lăsați-le preț de 10-15 secunde pe fiecare parte, cel mai bine le verificați din timp ca să nu se ardă prea tare. Mie mi se pare atât de interesant gustul dulceag de piersică smoky, love it! Puneți toate ingredientele pentru salată într-un bol sau în farfuria voastră preferată, așa cum am făcut eu aici, puneți dressing-ul minunat și telemeaua de oaie mărunțită și savurați departe de căldura cotropitoare. Enjoy!

Salata cu piersici