Una dintre cele mai gustoase combinații ever: sfeclă roșie coaptă și telemea de capră, toate puse într-o salata cu sfecla rosie fresh și aromată. De data asta am copt sfecla cu suc de portocală, am strecurat și câteva felii de portocală printre bucățelele sângerii de sfeclă, iar gustul a fost minunat.

salata cu sfecla rosie

Ingrediente salata cu sfecla rosie:

2 sfecle

O portocala

50-100g telemea de capră Delaco

4-5 rămurele de cimbru proaspăt

Un praf de sare, unul de piper

2 linguri ulei de măsline

50g rucola

O lingură de nucă mărunțită

O lingură semințe de rodie

salata cu sfecla rosie

salata cu sfecla rosie

salata cu sfecla rosie

Curățați sfecla de coajă și tăiați-o cubulețe potrivite, nu uitați să purtați mănuși, sfecla poate păta destul de rău. Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Puneți sfecla într-un bol, stoarceți peste ea sucul de la jumătate de portocală, adăugați uleiul de măsline, sare, piperul și cimbrul tocat mărunt (am mai pus și câteva rămurele întregi). Amestecați bine, apoi puneți sfecla într-o tavă pentru cuptor tapetată cu foaie de copt, adăugați și restul de portocală tăiată felii sau cubulețe, acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru 30 de minute sau până ce sfecla se poate pătrunde ușor cu furculița. Puneți rucola într-un bol, sfecla coaptă, telemeaua de capră, nuca pe care o puteți trage în tigaie 1-2 minute pentru mai multă aromă, iar ca dressing puteți folosi uleiul aromat rămas în tava de copt după ce ați copt sfecla sau puteți folosi oțet de rodie. Adăugați și semințe proaspete de rodie, ele întregesc foarte bine gustul acestei salate și îi dau un plus de prospețime. Enjoy!

salata cu sfecla rosie

salata cu sfecla rosie