Cel mai bun sos de paste e acela pe care îl faci tu acasă, asta e concluzia la care am ajuns în ultima vreme după ce am încercat multe sosuri de paste de pe piață. Probabil că din comoditate nu prea m-am încumetat să fac unul până acum. Dar îți ia cam 20-30 de minute să îl faci și dacă nu îl folosești imediat îl poți depozita într-un borcan în frigider și e foarte bun a doua sau a treia zi. Cum roșiile românești nu prea au apărut am folosit o conservă de roșii Sun Food pe care o aveam în cămară care s-a dovedit un înlocuitor minunat al roșiilor proaspete. Sosul merge de minune și pe pizza, la final am pus și câteva fotografii cu o pizza cu anșoa și capere la care am folosit acest sos de roșii, a fost delicioasă.

sos de paste

sos de paste

Ingrediente sos de paste (cantitățile sunt suficiente pentru două porții de paste):

O conservă de roșii cuburi Sun Food 

2 căței de usturoi mari

o linguriță zahăr brun

1/2 linguriță sare

Piper

7-8 frunze de busuioc proaspăt

O lingură de ulei de măsline extra virgin

sos de paste

sos de paste

Într-o crăticioară potrivită cu pereți înalți puneți uleiul de măsline, folosiți o temperatură joasă (dați focul aragazului la minim), lăsați-l 10-20 de secunde, trebuie să se încălzească doar puțin, apoi adăugați usturoiul dat pe răzătoare și căliți timp de câteva secunde, aveți grijă să nu îl ardeți. Luați cratița de pe foc și adăugați roșiile cubulețe din conservă, cel mai bine e să luați cratița de pe foc câteva secunde atunci când adăugați roșiile pentru că au tendința să se împrăștie peste tot ca într-un film de Tarantino, din același motiv, cel mai bine ar fi să alegeți o cratiță cu pereți înalți. Puneți cratița din nou pe foc, umpleți conserva goală cu apă și adăugați apa peste roșii. Adăugați zahărul brun, sarea și piperul, amestecați și lăsați la foc mic timp de aproximativ 20 de minute sau până când sosul se reduce și capătă consistență (aici depinde și cât de consistent sau apos vă place sosul), nu uitați să amestecați din când în când. Spre final luați un zdrobitor pentru cartofi/piure și pasați un pic sosul astfel încât să scăpați de eventualele bucăți mai mari de roșii. Când sosul este aproape gata adăugați busuiocul pe care l-ați rupt grosier cu mâinile, încorporați în sos și mai lăsați un minut. Fierbeți pastele voastre preferate și adăugați sosul fierbinte, sosul merge foarte bine cu tortellini. Cum vă spuneam aceste sos de paste e perfect și pentru pizza ^_^ Poftă bună!

sos de paste

sos de paste