Nu-mi vine să cred că am trecut de jumătatea lunii august și abia acum am apucat să fac o supa crema de rosii. Mi-am dorit o supă savuroasă așa că am ales să bag roșiile mai întâi la cuptor și să le acompaniez cu usturoi din belșug, am găsit și niște cimbrișor proaspăt la piață, l-am aruncat și pe el în tavă, a ieșit o supă super yummy, numai bună de savurat într-o zi toridă de august.

supa crema de rosii

supa crema de rosii

Ingrediente supa crema de rosii:

500 g roșii multicolore (eu am combinat mai multe feluri de rosii, inima de bou,  rosii portocalii, rosii cherry galbene și verzi pe care le-am găsit la piață cu crenguță cu tot și câteva roșii din grădină)

2 căpățâni mari de usturoi

2 linguri oloi tomnit by Adi Hădean (este un amestec aromat de uleiuri presate la rece, mai multe detalii găsiți aici)

2 linguri ulei de cânepă presat la rece pentru garnisit, e un ulei tonic bogat în vitamine 🙂

3 fire de cimbrișor proaspăt (sau cimbru)

3 fire de oregano proaspăt

o ceapă roșie

sare, piper

250 ml apă

supa crema de rosiisupa crema de rosii

Tăiați roșiile și usturoiul în jumătăți (usturoiul îl lăsați fix așa cum este el de la mama natură, cu coajă cu tot), tăiați roșia rondele și puneți-le pe toate într-o tavă pentru copt. Puneți peste ele oloiul tomnit care e un ulei foarte aromat și dă savoare extra roșiilor, aveți grijă ca uleiul să se regăsească pe toate legumele, adăugați și sarea, piperul și ierburile proaspete și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 °C și coaceți timp de aproximativ 40-50 de minute. Odată ce legumele s-au copt treaba devine foarte simplă. Scoateți usturoiul cremos din cochilie, doar apăsați ușor și el va ieși ca o pastă, puneți usturoiul cu restul minunățiilor coapte din tavă într-un blender, blendați, apoi puneți supa într-o oală pe foc, adăugați apa astfel încât să obțineți o supă ceva mai fluidă, adăugați treptat apa și potriviți consistența supei după cum doriți, mai fierbeți 2-3 minute. Luați de pe foc, potriviți de sare și piper, adăugați uleiul de cânepă peste and enjoy!

supa crema de rosiisupa crema de rosii