Tot timpul m-au fascinat florile de dovlecel, dar nu cred că am avut până acum curajul să le și mănânc. Mi-am cumpărat de curând cartea de rețete a Evei, o tipă super talentată pe care o urmăresc demult pe instagram și m-a atras instant rețeta ei de flori de dovlecel umplute cu branza feta, am adaptat-o un pic și a ieșit ce vedeți mai jos, sunt atât de bune, musai să încercați dacă dați peste niște flori de dovlecel în grădina părinților sau bunicilor.
Ingrediente flori de dovlecel umplute cu branza:
200g brânză feta
40 g pesmet
1 ou
o lingură de lapte
7-8 flori de dovlecel
700ml-1 l ulei de floarea soarelui Elixir presat la rece
1/4 linguriță piper
1/4 linguriță fulgi uscați de chilli
Ingrediente pentru coating:
75 g pesmet
o linguriță de paprika afumată
1 ou
sare, piper după gust
Curățați florile de dovlecel de eventualele gâze 😀 . Puneți într-un blender bânza feta cu pesmetul, laptele, piperul și fulgii de chilli și blendați, apoi adăugați oul bătut și încorporați cu o spatulă. Bateți separat un ou într-un bol, iar în alt bol amestecați pesmet, paprika, sarea și piperul. Umpleți cu grijă florile de dovlecel cu amestecul de brânză și ou. Eu am încercat să le umplu cu poșul la un moment dat, dar nu a fost cea mai bună idee, așa că am folosit o linguriță. Sigilați-le apoi petalele, răsucindu-le ușor. După ce ați terminat cu toate florile de dovlecel încingeți o tigaie cu uleiul de floarea soarelui presat la rece, florile trebuie prăjite în baie de ulei. Dați fiecare floare de dovlecel prin ulei apoi prin amestecul de paprika și pesmet. Odată ce uleiul este încins prăjiți florile de dovlecel, câte două, trei deodată. Prăjiți-le timp de 3-4 minute sau până când au căpătat o culoare frumoasă, aurie. Sunt excelente chiar și reci. Enjoy!
4 Comments
Iulia
Arata minunat!!! Imi puteti spune, va rog, de unde pot cumpara flori de dovlecel? Va multumesc ☺
adina
Hei, Iulia 🙂 eu am fost norocoasă și le-am găsit la țară, în grădina părinților 🙂 nici eu nu am prea văzut de vânzare pentru că sunt destul de perisabile, poate în locurile de unde se aprovizionează restaurantele care gătesc seasonal.
Iulia
Multumesc frumos! Eu din pacate nu am rude sau prieteni care sa aiba curte.. o sa imi programez urmatoarea excursie in Italia in perioada in care se gasesc flori de dovlecel, ca sa ma infrupt cu asemenea minunatii!
adina
ce frumos ar fi ^_^