Este prima oară când fac alivanca și cu siguranță nu va fi ultima. Și cum fac eu de obicei, nu încerc prima oară rețeta clasică, ci mai adaug câte ceva, de data asta au fost piersicile din compot. Și pentru că nu este un desert tocmai dulce, la final l-am însiropat cu compotul de piersici, a fost yum! Poate data viitoare voi mai reduce un pic din cantitatea de făină de mălai sau migdale ca să iasă și mai aerată, will see!

alivancaalivancaalivanca

Ingrediente alivanca cu piersici:

500g brânză proaspătă de vaci

100g făină de mălai

100g făină de migdale

3 ouă separate

o conservă de compot de piersici Sun Food

50g zahăr

coaja de la o lămâie netratată

Zeama de la jumătate de lămâie

o linguriță extract de vanilie

o lingură fulgi de migdale

un cub de unt topit, cam 25g

alivancaalivanca

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți în bolul unui mixer brânza proaspătă de vaci (scursă bine), eu am folosit acea brânză pentru deserturi, la găletușă, de la Lidl, adăugați zahărul și mixați cu paleta mixerului la viteză mică (puteți face acest lucru și manual). Adăugați treptat gălbenușurile și încorporați, apoi adăugați untul topit, coaja și zeama de lămâie, extractul de vanilie, adăugați apoi treptat cele două tipuri de făină și încorporați. Separat bateți bine albușurile cu un praf de sare până ce se întăresc. Încorporați cu o spatulă albușurile în aluat, cu mișcări lente, de jos în sus. Tăiați 2-3 jumătăți de piersică din conservă în bucăți potrivite și încorporați-le în aluat. Turnați compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 20-23cm, nivelați, apoi ornați cu felii de piersică și fulgi de migdale. Dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până ce aveți o prăjitură aurie și frumoasă. Nu este un desert prea dulce așa că siropul din conserva de piersici a mers de minune peste fiecare felie. Enjoy!

alivancaalivanca