Banana bread e unul dintre deserturile preferate la noi în casă, nimeni nu refuză o felie moist și aromată de banana bread. Până acum preferata mea era cea cu ciocolată, scorțișoară și nucă, despre care voi vorbi curând, dar în forma ei mai elegantă de tort. Am mai găsit însă o combinație la fel de bună, cu ghimbir, nucă și nucșoară. E simplu de făcut, hrănitoare și delicioasă. Enjoy!

banana bread

banana bread

Ingrediente banana bread:

3-4 banane foarte coapte (negre, dacă se poate)

175 g făină 000

1 pliculeț praf de copt (10 g)

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Un praf de sare

100 ml ulei de rapiță (eu am descoperit de curând uleiurile Elixir, într-o primă fază m-a atras ambalajul foarte pe stilul meu clarobscur :), apoi am descoprit că e un ulei românesc sănătos, presat la rece, bogat în Omega 3 )

150 g zahăr

2 ouă mari

1 linguriță de ghimbir pudră

1/4 linguriță nucșoară proaspăt răzuită (puteți adăuga și un praf de scorțișoară dacă vă place)

50 nucă măcinată potrivit

banana bread

banana bread

Preîncălziți cuptorul la 170 °C. Amestecați ingredientele uscate, mai puțin zahărul, într-un bol: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul pudră și nucșoara. Separat bateți timp de 2-3 minute, cu mixerul, uleiul de rapiță și zahărul. Adăugați ouăle pe rând și kixați după fiecare ou, apoi adăugați bananele pasate, cel mai bine le pasați cu o furculiță, dacă sunt foarte coapte atunci treaba devine și mai ușoară. Amestecați din nou după ce ați adăugat bananele. Adăugați amestecul de ingrediente uscate în trei etape peste amestecul de ulei, banane și ouă, apoi încorporați ușor cu o spatulă de fiecare dată când adăugați o parte din amestecul de ingrediente uscate. La final adăugați nucile mărunțite și încorporați. Tapetați o tavă de chec cu unt și hărtie de copt (dimensiuniule tăvii ar trebui să fie undeva între 20-25cm si 10-15 cm) și coaceți pentru aproximativ o oră. După o oră verificați tava cu banana bread și faceți testul cu scobitoarea, dacă nu iese curată atunci mai lăsați 10 minute. Banana bread merge de minune cu o ceașcă de cafea sau ceai la micul dejun, eu i-am pus peste și un pic de dulceață de cireșe amare de la Râureni și a fost o combinație excelentă 🙂

banana bread