Dacă sunteți în căutarea unei gustări festive, numai bună de împărțit cu cei dragi, lângă un pahar de vin, un bol mare de fondue și multe zâmbete atunci acești biscuiti cu cimbru super simpatici sunt o alegere mai mult decât inspirată. Sunt gata cât ai clipi, sunt buni și a doua zi la micul dejun cu un pahar mare de sana sau lapte.
Ingrediente biscuiti cu cimbru:
250g făină
1 linguriță zahăr brun
100 g unt rece
240g fondue emmentaler Delaco
1 linguriță praf de copt
1 lingură de cimbru uscat (sau proaspăt)
200g sana
1 linguriță sare
1 ou
1 linguriță de susan alb și negru (opțional)
Preîncălziți cuptorul la 230 °C. Amestecați ingredientele uscate într-un bol: făina cu sarea, cimbrul uscat, zahărul brun și praful de copt. Puteți adăuga și un strop de piper proaspăt măcinat, poate și un pic de fulgi de chilli uscați. Tăiați untul cubulețe și adăugați-l peste amestecul de făină. Fărâmițați untul și amestecul de făină până ce obțineți un aluat nisipos. Adăugați sana și amestecați cu o furculiță până ce veți avea un aluat omogen. Răsturnați aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină din belșug, formați o bilă din aluat, apoi întindeți-l cu făcălețul până ce veți obține un dreptunghi cu lățimea de 30cm și lungimea de 35 de cm. Împăturiți apoi aluatul și întindeți din nou până ce veți avea un dreptunghi cu laturile de 25, respectiv 35cm. Decupați apoi biscuiței cu diametrul de 5-6cm. Puneți biscuiții într-o tava mare de cuptor (veți avea nevoie de două tăvi sau puteți coace biscuiții pe rând). Bateți bine un ou, ungeți fiecare biscuite cu ou și presărați cu cimbru uscat, sunan negru și alb. Coaceți biscuiții cu cimbru pentru 10-12 minute sau până ce vor deveni aurii, puteți întoarce tava în cuptor după primele 5-6 minute. Puneți recipientul cu fondue în cuptor conform indicațiilor de pe ambalaj și odată ce are consistența cremoasă scoateți-l din cuptor și adăugați mirodeniile voastre preferate: cimbru, piper, chilli și poate chiar un pic de turmeric. Savurați acești minunați biscuiti cu cimbru alaturi de fondue si un pahar de vin, va fi o gustare numai bună de împărțit cu cei dragi. Enjoy!
0 Comments