Acești biscuiti sarati cu branza creează dependență așa că aveți grijă, mai ales atunci când vă uitați la serialul preferat pe Netflix 😀 sunt super ușor de meșterit, puteți să le dați ce formă doriți, iar turmericul le dă culoarea asta absolut irezistibilă.
Ingrediente :
250g telemea de vacă Delaco
100 g untură
350g faină
1 linguriță turmeric
1 linguriță rozmarin tocat mărunt
1 linguriță negrilică (opțional)
100g smântană grasă
un praf de sare
1 ou + 1 ou extra pentru uns
Preîncălziți cuptorul la 180°C, dați brânza pe răzătoare, puneți-o într-un bol alături de untură, smântână și ou. Am ales untura pentru că ies tare fragezi, dar puteți opta pentru unt la temperatura camerei. Omogenizați compoziția cu un mixer, doar câteva secunde. Separat amestecați făina cu turmericul, praful de sare, rozmarinul și negrilica. Adăugați treptat făina peste amestecul de brânză și omogenizați folosind o spatulă. La final veți avea un aluat omogen ușor de manevrat. Întindeți aluatul pe masa de lucru tapetată generos cu făină, decupați apoi biscuițeii, vă puteți folosi de forme de fursecuri sau chiar de gura unui pahar. Așezați simpaticii biscuiti sarati cu branza în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Bateți oul pentru uns și ungeți fiecare biscuit în parte, puteți de asemenea să îi presărați cu extra rozmarin și negrilică, dați biscuiții la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau până aceștia au devenit rumeni și frumoși, turmericul le va da acea culoare vie și apetisantă. Enjoy!
2 Comments
Gabi
Multumesc pentru reteta! De abia astept sa ii incercam!
adina
Cu drag 🤗