Banana bread este unul dintre deserturile pe care le-aș mânca la orice oră și încerc de fiecare dată să îi mai adaug câte ceva, de data asta au fost smochinele pe care le-am pus și în aluat nu numai deasupra, iar pentru a obține o textură și mai umedă am adăugat puțină cremă de brânză. A ieșit un desert minunat numai bun de mâncat pe îndelete la o ceașcă de cafea sau ceai.
Ingrediente bread cu banane si smochine:
4 banane foarte coapte
2 smochine mari
250 g făină
50 ml ulei de floarea soarelui
50 g zahăr brun
O linguriță esență de vanilie
50 g cremă de brânză de capră Grace by Delaco
10 g praf de copt
1 linguriță scorțișoară
Un praf de nucșoară
Un praf de ghimbir pudră
Pentru crema de deasupra aveți nevoie de:
100g cremă de brânză de capră Grace by Delaco
100g ciocolată albă
100g mascarpone
2 smochine proaspete
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Pasați bananele folosind o furculiță. Acest desert va fi mai gustos dacă bananele sunt foarte coapte. Adăugați smochinele, doar interiorul, fără coajă, amestecați cu bananele, apoi adăugați uleiul, esența de vanilie, crema de brânză și zahărul și omogenizați. Separat amestecați într-un bol făina cu praful de copt, un praf de sare, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul, cerneți ingredientele uscate și adăugați-le peste ingredientele umede. Încorporați cu ajutorul unei spatule până ce aveți un amestec omogen. Tapetați o formă mică de chec cu unt și foaie de copt. Turnați compoziția în formă și dați la cuptor pentru aproximativ o oră, cel mai bine ar fi să o verificați după 50 de minute. Dacă trece testul cu scobitoarea scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească pe un grătar de răcire. Pentru cremă lăsați la temepratura camerei crema de brânză și mascarponele. Topiți la abur ciocolata și lăsați-o să se răcească câteva minute. Apoi adăugați treptat crema de brânză peste ciocolată și omogenizați cu ajutorul unui tel, adăugați apoi mascarpone, la fel, treptat și omogenizați cu telul. Odată ce prăjitura s-a răcit puneți crema deasupra și ornați cu smochine proaspete. Enjoy!
0 Comments