Un desert usor alcoolizat, doar un pic dulce, aceste briose cu sampanie sunt numai bune de savurat în noaptea dintre ani. Un an nou fericit și plin de bucurii să avem!

briose cu sampanie

Ingrediente briose cu sampanie:

300g făină

1 plic praf de copt (două lingurițe)

un praf de sare

150g zahăr de cocos

150g unt la temperatura camerei

2 ouă întregi și 2 albușuri

coaja de la o portocală netratată

250 ml șampanie

Pentru crema aveți nevoie de:

500g mascarpone Delaco

2 lingurițe miere

250 ml șampanie

Preîncălziți cuptorul la 175 °C . Amestecați într-un bol făina cu sarea și praful de copt. Separat bateți zahărul de cocos cu untul timp de aproximativ 5 minute, adăugați apoi ouăle pe rând și mixați după fiecare ou până ce acesta este total încorporat. Adăugați apoi făină în trei trepte, alternând-o cu șampania și mixați până ce veți obține un amestec omogen, la final adăugați și coaja de portocală, ar fi mers și o păstaie de vanilie.

Pregătiți o tavă pentru brioșe cu hârtie specială pentru brioșe, puneți compoziția folosind o lingură mare sau o lingură specială pentru înghețată, umpleți 3/4 din fiecare formă și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute sau până ce brioșele trec testul cu scobitoarea. Pentru cremă puneți 250 ml șampanie intr-o tigaie pe foc mediu, după ce va începe să fiarbă lichidul va scădea treptat până ce va rămâne un soi de caramel. Lăsați-l să se răcească apoi amestecați-l cu mascarpone și mierea. Decorați brioșele cu crema de mascapone și șampanie, puteți adăuga în cremă și coajă de portocală pentru mai multă aromă și extra miere dacă vreți o cremă ceva mai dulce.