Ador briosele sarate la micul dejun, sunt atât de ușor de făcut și tare gustoase. Le puteți face cu orice legume aveți la îndemână, important e să aveți o bucată de brânză bună în frigider și o formă pentru copt brioșe 🙂
Ingrediente briose cu legume:
1 zucchini
1 morcov dat pe răzătoare
1 ardei gras roșu
1/2 conservă de porumb dulce Sun Food
2-3 fire ceapă verde
2 linguri de smântână grasă
150 g brânză telemea
2 ouă
125g ulei de floarea soarelui presat la rece plus 2 linguri extra
200g făină
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță cumin
1/2 lingurță boia dulce
1/2 linguriță fulgi de chilli
1/2 linguriță busuioc uscat
1/2 linguriță sare
Un praf de piper
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tăiați zucchini-ul longitudinal, scoateți partea din mijloc, nu aveți nevoie de ea, restul tăiați-l cubulețe mici, faceți la fel și cu ardeiul gras, ceapa verde tăiați-o rondele, iar morcovul dați-l pe răzătoare. Puneți la încins o tigaie cu două linguri de ulei, apoi adăugați legumele și gătiți-le pe foc mediu, amestecând din când în când timp de 7-10 minute. Într-un bol amestecați brânza dată pe răzătoarea mare, uleiul și smântâna, amestecați cu un tel. Odată ce legumele sunt gata lăsați-le să ajungă la temperatura camerei, apoi adăugați-le peste amestecul de brânză, adăugați și porumbul din conservă. La final adăugați făina, praful de copt și mirodeniile și încorporați. Pregătiți o formă de brioșe cu hârtie de copt specială pentru brioșe sau folosiți chiar hârtie de copt obișnuită așa cum am făcut eu și folosindu-vă de o lingură obișnuită sau de una specială pentru înghețată, puneți compoziția în forma de brioșe, umpleți trei sferturi fiecare formă. Dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până ce au devenit aurii și au trecut cu brio testul cu scobitoarea. Enjoy!
0 Comments