Nu pot să spun că sunt o mare fană a ciocolatei, de aceea încerc să o combin mai mereu cu ceva ce îmi place. De data asta a fost zmeura. Demult căutam o rețetă de brownie care să fie pe gustul meu, am găsit inspirație la Donna Hay, dar am ales să folosesc trei tipuri de ciocolată. Am făcut rețeta asta în timp ce prin casă era o harababură totală. Neavând acces la colțul meu de fotografie, am improvizat. Scăunelul asta pătat de vopsea mi s-a părut excelent 🙂

brownie

brownie

Ingrediente pentru brownie:

200 g ciocolată neagră, eu am folosit așa: 100 g ciocolată neagră 70% cu zmeură, 50g ciocolată cu lapte și 50g ciocolată specială pentru desert 52%. Am făcut combinația asta pentru că nu îmi place neapărat gustul intens de ciocolată neagră.

60ml frișcă lichidă

60g unt nesărat 82% grăsime

90 g zahăr brun

3 ouă mari

35 g făină

200-250 g zmeră

20-30 g migdale pentru decor (opțional)

brownie

Preîncălziți cuptorul la 150 °C (foarte importantă această temperatură un pic mai scăzută pentru a obține textura potrivită). Puneți într-o crăticioară ciocolata, untul, frișca lichidă și zahărul brun și încălziți pe foc foarte mic, amestecând constant până ce veți obține o compoziție omogenă și cremoasă. Bateți separat ouăle și făina. Ce îmi place la rețeta asta e că ai nevoie doar de foarte puțină făină cât să lege totul, cred că poate fi la fel de bine înlocuită cu făina de orez, nu am încercat, dar promit că o voi face. Adăugați amestecul de ciocolată peste cel de ouă și făină și amestecați ușor cu un tel până ce totul se omogenizează frumos. Turnați compoziția în forme individuale nu foarte înalte, pe care le-ați uns înainte cu un pic de unt, sau puneți compoziția într-o formă dreptunghiulară micuță. Adăugați deasupra zmeura proaspătă și migdalele. Coaceți pentru 30 de minute. Cel mai bine verificați după 20-25 de minute. Faceți testul cu scobitoarea, în principiu nu trebuie să perfect curată 😀 Mie îmi place brownie-ul cald cu înghețată de vanilie sau migdale, yum! Dezordinea din casă a părut dintr-odată mai ușor de îndurat.

brownie