Sau zebra cake sau cum să faci un chec să arate mai cu moț. Eu am zis să îi dau și un aspect mai festiv așa că am pus compoziția într-o formă de bundt, găsiți prin supermarket, prin magazinele de profil sau pe site-uri cu produse din China acolo unde se găsesc o grămadă de accesorii pentru bucătărit, mai multe decât putem găsi pe la noi și mai ieftine.

Pentru început trebuie să ungeți forma de bundt sau o formă simplă de chec sau chiar una rotundă de tort (mai mică,  de 22 de cm) cu unt și să o tapetați cu făină, încălziți cuptorul, temperatura ar trebui să fie pe la 180°C. Aveți nevoie de 250 ml ulei de floarea soarelui, 250 g zahăr alb, 100 ml lapte (alegeți unul mai gras, e mai aproape de … ideea de lapte :D), 4 ouă medii, esență de vanilie, 300 g de făină, o linguriță praf de copt, 25 g de cacao și coaja rasă de la o portocală.

20161108-img_3186

Uleiul, zahărul, ouăle, laptele și esența de vanilie se pun laolaltă, se amestecă cu o lingură de lemn, cel mai bine ar fi să folosiți o lingură, o spatulă sau un tel în detrimentul unui mixer ca să nu introduceți pea mult aer în prăjitură. Ar trebui să vă iasă în jur de 800 g de compoziție, pe care o cântăriți și o împărțiți în două părți egale, în două vase separate. Ca să ne iasă un bundt cake bipolar trebuie să concepem a dark side și un jedi, un yin și un yang, așa că în unul dintre bolurile în care avem deja amestecul de ulei, lapte, ouă și zahăr vom pune 175 g din cantitatea de făină pe care o cernem în prealabil și o jumătate de linguriță praf de copt și amestecăm. În celălalt bol vom pune restul de făină, 125 g adică, cernută la rândul ei laolaltă cu cele 25 g de cacao și coaja de portocală și amestecăm.

20161108-img_3195

Acum urmează partea în care trebuie să vă înarmați cu răbadare, luați două linguri, câte una pentru fiecare bol, luați câte o lingură dintr-o compoziție și puneți-o în mijlocul formei de tort sau chec, dacă aveți una de bundt puteți începe de…oriunde cum mijlocul nu există :D, apoi adăugați o lingură din cealaltă compoziție și continuați această mantră până ce terminați ambele compoziții, important e să păstrați același centru-zen de activitate, să puneți lingură peste lingură în același punct, căci compoziția se extinde de la sine de-a lungul formei de copt.

O băgați la cuptor pentru 30-40 de minute, dacă trece testul scobitorii înseamnă că cele două compoziții și-au găsit armonia și chi-ul. Ca să faceți lucrurile ceva mai interesante, o puteți decora în fel și chip, puteți topi 100 g de ciocolată neagră în 100 ml de friscă lichidă, mai puteți adăuga ciocolată dacă vreți o consistență ceva mai groasă, îi puteți adăuga și extra coajă de portocală, o distribuiți pe deasupra, pentru culoare și gust puteți adăuga semințe de rodie, fructe de pădure, spinkles, nuci, fistic, orice aveți la îndemână și credeți că v-ar pune un zâmbet pe față.

20161108-img_3207

20161108-img_3209

20161108-img_3214