M-am gândit să încep o mică serie de rețete super simple și delicioase, iar acești cartofi dulci la cuptor merită să deschidă această serie pentru că sunt super arătoși și atât de simplu de făcut. Voi reveni și cu o rețetă de cartofi noi înăbușiți în care am pus și ceapă verde, dar asta mai târziu. Momentan vă las cu acești cartofi dulci minunați, cimbrul și boiaua au mers de minune, cuminul a fost acel element surpriză, iar telemeaua și pătrunjelul au adăugat un plus de prospețime, iar ca peisajul să fie și mai fresh puteți zdrobi un avocado super copt peste care puneți zeamă de lămâie și un strop de sare.
Ingrediente cartofi dulci la cuptor:
2 cartofi dulci medii
2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
Un praf de sare, unul de piper
1 linguriță de cumin
1 linguriță boia dulce
200 g telemea de vacă Delaco
3-4 rămurele de cimbru proaspăt
O legătură de pătrunjel
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Tăiați cartofii dulci pai, spălați-i bine înainte, eu am păstrat și coaja, aveți grijă cum manevrați cuțitul, cartofii dulci pot fi tare încăpățânați uneori 😊 Puneți cartofii într-un bol împreună cu uleiul de măsline și restul mirodeniilor, mai puțin brânza și pătrunjelul. Puneți cartofii într-un singur rând într-o tavă mare de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți cartofii pentru aproximativ 30 de minute. Odată ce i-ați scos din cuptor presărați telemea de vacă și pătrunjel proaspăt tocat grosier. Enjoy!
0 Comments