Este acea perioadă din an în care sintagma comfort food este pe buzele tuturor, iar acești cartofi dulci la cuptor se potrivesc de minune acestei sintagme. Au fost delicioși alături de năutul copt cu un strop de boia dulce. Totul pare să fie dulce în rețeta asta, însă dacă nu vă plac prea tare cartofii dulci atunci îi puteți înlocui fără probleme cu cartofii obișnuiți.

cartofi dulci la cuptorcartofi dulci la cuptor

Ingrediente cartofi dulci la cuptor:

5 cartofi dulci

250 g cașcaval Sofia de la Delaco

o conservă mică de năut

o linguriță de boia dulce

o lingură ulei de măsline

sare, piper

opțional mazăre și păstăi sau sparanghel

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Spălați foarte bine cartofii. Înțepați-i din loc în loc cu o furculiță.

Dați-i la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, verificați după 50 de minute, înțepați cartofii dulci cu un cuțit, iar dacă acesta intră foarte ușor înseamnă că sunt gata, dacă nu, atunci mai lăsați-i la cuptor încă 10-15 minute.

Scădeți temperatura cuptorului la 180°C, secționați cartofii longitudinal până aproape de capăt, mărunțiți ușor cartoful dulce, puneți peste cașcavalul dat pe răzătoare, adăugați piper proaspăt măcinat și dați la cuptor pentru încă 15 minute sau până ce cașcavalul s-a topit și arată super yummy.

Scurgeți lichidul din conserva de năut, spălați-l bine, lăsați-l să se zvânte puțin, apoi amestecați-l cu boiaua dulce, uleiul de măsline sare și piper și dați la cuptor împreună cu cartofii dulci peste care ați pus cașcavalul.

Separat fierbeți pentru câteva minute o mână de mazăre și păstăi congelate apoi trageți-le un pic în tigaie cu un strop de măsline, sare și piper. După ce cașcavalul s-a topit frumos adăugați năutul, mazărea și păstăile. Dacă nu sunteți neapărat fani ai cartofului dulce, puteți să-l înlocuiți cu cartoful obișnuit. Enjoy!

cartofi dulci la cuptor