Acești minunați cartofi hasselback au invadat internetul, mai ales instagramul și nu numai că arată foarte bine, dar sunt și super gustoși. Eu am ales să îi fac într-o variantă care să nu necesite un pic de cărniță lângă :D, am adăugat felii generoase de cașcaval, mult pătrunjel și m-am înfruptat cu poftă. Merg super bine și cu o salată fresh lângă, doar că de nerăbdare nici nu am mai apucat să o fac 😀
Ingrediente cartofi hasselback:
8 cartofi potriviți
100g unt
o legătură de pătrunjel
sare, piper, fulgi uscați de chilli
Preîncălziți cuptorul la 220 °C. Curățați foarte bine cartofii de impurități, dar păstrați-le coaja. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a-i putea felia ușor, trebuie să îi feliați astfel încât cuțitul să nu ajungă până la capăt, ci până foarte aproape de acesta. Topiți 50g de unt și ungeți cartofii pe toate părțile folosindu-vă de o pensulă de bucătărie, așezați cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărați sare și piper peste aceștia și dați-i la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute. După cele 30 de minute scoateți-i din cuptor, topiți restul de 50g de unt și ungeți cartofii din nou, băgați-i la cuptor pentru încă 20 de minute. Tăiați cașcavalul felii subțiri, scoateți cartofii din cuptor și puneți feliile de cașcaval între feliile de cartofi care ar trebui până acum să se fi deschis frumos și mai coaceți încă 8-10 miute maxim până ce cașcavalul s-a topit. Tocați mărunt pătrunjelul și presărați-l peste cartofi odată ce i-ați scos din cuptor, mai adăugați după gust un praf de sare, unul de piper și fulgi de chilli uscați. Pentru un plus de savoare puteți coace cartofii cu rămurele de rozmarin și cimbru. Enjoy!
0 Comments