Nu mai făcusem chec de ceva timp, iar acest chec cu dovleac începe să fie checul meu preferat, are mirodenii de sezon, are o textură minunată, densă, dar și un pic umedă, iar glaze-ul de brânză de deasupra îi dă acel quelque chose. Abia aștept să-l refac.

chec cu dovleacchec cu dovleac

Ingrediente chec cu dovleac si cacao:

250g făină de tip 000

1 1/2 linguriță de condimente (detalii mai jos)

1 linguriță praf de copt

un praf de sare

2 ouă

100g zahăr brun

50g zahăr alb

100 ml ulei de floarea soarelui

1 linguriță extract de vanilie

225 g dovleac copt

20g cacao

30ml lapte

50g cremă de brânză Delaco

Pentru crema de brânză aveți nevoie de:

90g cremă de brânză Delaco (adică restul rămas din cutia de brânză)

25g unt moale

1/2 linguriță condimente

50g zahăr pudră

1-2 linguri de lapte

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o formă mică de chec cu unt și hârtie de copt. Faceți amestecul de condimente care este super potrivit pentru orice fel de preparat dulce pe bază de dovleac. Așadar amestecați 2 lingurițe de scorțișoară cu o linguriță de ghimbir pudră, o de linguriță de cuișoare pudră, o jumătate de linguriță nucșoară proaspăt răzuită și o jumătate de linguriță ienibahar pudră (îl puteți zdrobi în mojar sau la blender). Într-un bol amestecați dovleacul copt cu ouăle, cele două tipuri de zahăr, uleiul și esența de vanilie, omogenizați totul cu un mixer. Într-un bol separat amestecați făina cu o lingură și jumătate din amestecul de mirodenii, sarea și praful de copt. Puneți ingredientele umede peste cele uscate și omogenizați. Puneți jumătate din compoziție într-un bol separat. Amestecați 30ml lapte cu 20g cacao și omogenizați, apoi puneți amestecul de cacao peste una dintre jumătățile de compoziție și amestecați. Astfel veți avea jumătate de compoziție cu dovleac și jumătate cu dovleac și cacao. Puneți cele două compoziții alternativ în formă folosind o lingură mare sau o lingură specială pentru înghețată. Cam cum am făcut eu aici:

chec cu dovleacchec cu dovleac

După ce ați pus cele două tipuri de compoziții în formă, folosiți un bețișor pentru frigărui pentru a crea o un model draguț deasupra. Dați la cuptor pentru aproximativ o oră sau până ce checul este rumen și trece testul cu scobitoarea. Poate dura chiar un pic mai mult de o oră. Odată ce s-a răcit puteți face glaze-ul de deasupra. Amestecați ingredientele cu un mixer și distribuiți pe suprafața checului răcit. Ador checul asta, amestecul de condimente îl face deosebit, iar crema de deasupra îi dă o aromă aparte. Enjoy!

chec cu dovleacchec cu dovleac

chec cu dovleac