M-am gândit mult la pecedenta rețetă de chiftelute vegane cu naut și mi-am propus să fac o variantă ceva mai sănătoasă și să strecor și câteva dintre aromele mele asiatice preferate: ghimbir, cumin și za’atar. Chifteluțele astea se fac foarte ușor, aveți nevoie de un robot de bucătărie care să aducă toate aromele împreună și de un cuptor în care să le lăsați vreo jumătate de oră timp în care puteți face lejer o salată și un dressing cu iaurt.
Ingrediente chiftelute vegane cu naut:
O conservă de năut Sun Food
2 morcovi
O ceapă verde
2 cm de ghimbir
4 linguri fulgi de ovăz
O linguriță rasă de za’atar
1/2 linguriță cumin
O linguriță de soya (mai puteți adăuga una dacă vreți s[ fie un pic mai sărate)
O linguriță oțet de rodie (opțional)
Piper după gust
Preîncălziți cuptorul la 190°C. Scurgeți lichidul din conserva de năut și puneți năutul în robotul de bucătărie. Tăiați morcovii și ceapa rondele, adăugați-le în robotul de bucătărie alături de restul ingredientelor și mixați până ce aveți un amestec omogen. Compoziția ar trebui să fie ușor manevrabilă, în caz contrar mai adăugați o lingură de fulgi de ovăz. Pentru a forma mai ușor chiftelutele vegane de naut puteți să vă pudrați mâinile cu făină, eu am folosit un pic de făină de orez, făină pe care o tot folosesc în ultima vreme la prăjituri, am făcut recent un pandișpan cu zmeură și făină de orez despre care o să vă povestesc curând. Modelați chifteluțele de mărime unei nuci sau chiar mai mici, mie mi-au ieșit cam 20. Am mai presărat un pic de za’atar peste ele și le-am dat la cuptor pentru 25-30 de minute. Vor avea o crustă crocantă și interiorul un pic moale. Merg foarte bine cu un dressing cu iaurt grecesc, lămâie, sare, piper și mărar și cu o salată de baby spanac și oțet de rodie.
0 Comments