Nu pot să spun că sunt fan chiftele, însă nu aș spune niciodată nu unor chiftele vegetariene gustoase cu multe legume și arome. De data asta am strecurat și câteva ingrediente asiatice și au ieșit niște chiftelute vegetariene absolut delicioase, le-am copt și le-am pus peste un sos de roșii aromat, yum!

chiftelute vegetarienechiftelute vegetariene

chiftelute vegetariene

Ingrediente chiftelute vegetariene:

1 conservă de năut Sun Food

400 ciuperci champignon

4 fire de ceapă verde

1 cățel mare de usturoi

2 cm ghimbir

1 ou

o linguriță sos de soia

2 linguri cu vârf de pesmet ( eu am folosit 2 felii de pâine cu maia pe care le-am copt, tăiate cubulețe, la 180 °C cu un strop de ulei de măsline și ierburi uscate, timp de 5-7 minute)

o legătură mică de pătrunjel

1 linguriță de cimbru uscat

1/2 linguriță turmeric

sare, piper

6 linguri ulei de măsline extravirgin

Pentru sosul de roșii aveți nevoie de:

2 conserve de roșii întregi Sun Food

O ceapă mare

2 căței de usturoi

o lingură ulei de măsline

o linguriță de oregano uscat

o linguriță busuioc uscat

o linguriță zahăr brun

sare, piper

chiftelute vegetarienechiftelute vegetarienechiftelute vegetariene

Începeți cu minunatele chiftelute vegetariene, sosul îl puteți face în timp ce acestea sunt la cuptor. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tocați ciupercile mărunt sau băgați-le într-un blender. Întindeți-le pe o foaie de copt într-o tavă mare, întinsă, stropiți-le cu două linguri de ulei de măsline, presărați sare, piper și cimbru uscat. Într-o altă tavă puneți năutul scurs de lichidul din conservă, stropiți-l cu două linguri de ulei de măsline, presărați un praf de sare și unul de piper, adăugați și un pic de cimbru uscat și dați la cuptor împreună cu ciupercile pentru 20-25 de minute. Dați usturoiul și ghimbirul pe răzătoare, tocați ceapa verde rondele, inclusiv partea verde. Încingeți o tigaie cu o lingură de ulei și adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul și gătiți preț de 2-3 minute, apoi adăugați soia și mai gătiți 1 minut, dați deoparte. Odată ce năutul și ciupercile s-au copt puneți-le într-un blender, adăugați pesmetul, oul, pătrunjelul tocat mărunt, două linguri de ulei de măsline, turmericul și amestecul de ceapă verde, usturoi și ghimbir, mai adăugați un praf de sare și unul de piper. Din amestecul obținut formați biluțe potrivite, mie mi-au ieșit 14. Puteți să vă udați mâinile înainte pentru a le forma mai ușor. Așezați-le într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, tot la temperatura de 180°C pentru 20-25 de minute. Între timp vă puteți apuca de sosul de roșii. Blendați roșiile din conservă până ce obțineți un sos gros, puneți sosul într-o oală pe foc potrivit împreună cu ceapa decojită și tăiată pe jumătate, adăugați și usturoiul decojit, oregano, busuioc uscat, sare, piper, uleiul de măsline și zahărul brun, amestecați și lăsați pe foc preț de aproximativ 30-40 de minute până ce sosul se va reduce, amestecați din când în când. La final scoateți ceapa din sos, păstrați usturoiul și pasați-l în sos, puneți chifteluțele în sosul de roșii și mai adăugați pătrunjel proaspăt. Enjoy!

chiftelute vegetariene