Nimic nu se compară cu mirosul de cinnamon rolls, mai ales în timpul iernii, am pus de data aceasta și cardamom și a ieșit un desert absolut minunat, numai bun de savurat cu o cană generoasă de ceai.

Pentru aluatul de cinnamon rolls veți avea nevoie de:
180ml lapte călduț
20g drojdie proaspătă
60g unt sărat Lurpak topit
50g zahăr
1 ou1 gălbenuș
420g făină tip 000un praf de sare

Pentru umplutură veți avea nevoie de:

70g unt sărat Lurpak la temperatura camerei
70g zahăr brun moale
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță cardamom pudră

cinnamon rolls

Pentru aluat amestecați laptele cu drodjia până ce aceasta se va dizolva, apoi adăugați untul topit, zahărul, oul și gălbenușul și omogenizați cu un tel în bolul unui mixer. Adăugați făina amestecată cu sarea și omogenizați apoi frământați cu ajutorul unui mixer cu cârligul pentru aluat preț de 8-10 minute sau până ce veți obține un aluat elastic, puteți frământa și cu mâinile.

Așezați aluatul într-un bol încăpător, acoperiți bolul cu un șervet sau folie alimentară și lăsați-l la dospit pentru o o oră sau până ce îți va duble volumul, într-un loc călduros ferit de curenți de aer sau în cuptor folosind funcția de dospire. Odată ce aluatul a crescut întindeți-l cu sucitorul pe o suprafață unsă cu puțin ulei până ce veți obține un dreptunghi cu laturi de aproximativ 30x25cm.

Amestecați ingredientele pentru umplutură cu o spatulă, întindeți umplutura peste aluat și rulați pe lungime, puneți ruloul obținut la congelator pentru aproximativ 10-15min. Tăiați apoi ruloul în bucăți de aprox 2cm grosime, așezați „rondelele” obținute într-o tavă pentru cuptor lăsând spațiu între ele. Acoperiți-le și lăsați-le la crescut pentru 30 de minute, apoi coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 175 °C pentru aproximativ 25 de minute sau până ce devin aurii. Sunt bune și a doua zi încălzite în cuptorul cu microunde.