Printre atâtea rețete de Crăciun pe care le încercăm zilele acestea a venit rândul și unei băuturi festive, de ce nu una pe bază de sifon. Am pus la treabă noul aparat de făcut sifon acasă SodaStream de la Kitchenshop și a ieșit un cocktail super fresh numai bun pentru masa de Crăciun sau Revelion, găsiți rețeta mai jos. Pentru iubitorii de sifon sau apă minerală acest aparat este cum nu se poate mai potrivit, este foarte simplu de utilizat, nu are nevoie de electricitate sau baterie ca să funcționeze, sifonul este gata în câteva secunde. Iar partea care îmi place cel mai mult, poți contribui semnificativ la protejarea mediului, evitând să mai cumperi sticle de apă minerală, majoritatea fiind de plastic. Mai mult decât atât poți folosi apă filtrată pentru a face sifon, luna aceasta la KicthenShop, la cumpărarea oricărui aparat SodaStream primești o cană Brita pentru filtrarea apei cadou, găsești oferta aici.

Poți controla gradul de acidulare in functie de numarul de apăsări de buton, butelia poate fi reîncarcata, o butelie poate prepara 60L de sifon, iar schimbul cu o butelie nouă se poate face în magazinele KitchenShop sau online (prin curier) platind doar costul reîncarcarii.

Mai jos găsiți și un mic video cu procesul preparării băuturii, enjoy!

sifon
sifon

Pentru 2 pahare veți avea nevoie de:

2 masuri de Gran Marnier (80ml) – aici puteți înlocui cu gin sau alt tip de alcool

sucul de la o portocală

1 bucată fructul pasiunii

300ml sifon

gheață

felii de portocală, lime și grapefruit

rozmarin proaspăt

Umpleti paharele cu gheață, puneți în fiecare câte 40ml de alcool, sucul proaspăt de portocală, fructul pasiunii, feliile de citrice și sifonul proaspăt, pentru mine 3 apăsări de buton au fost suficiente, amestecați & cheers!

sifon
sifon