Cum mâine sărbătorim Dragobetele m-am gândit să fac o rețetă drăguță de cookies, ușor de făcut și plină de arome interesante. Inevitabil i-am dat formă de inimioare, așa au rezultat niște fursecuri super fragede, nu foarte dulci și numai bune de savurat lângă o ceașcă de ceai sau cafea în doi. Am găsit într-un final glorios niște portocale roșii la Lidl din care mi-am propus să fac cam 4 rețete, asta e prima dintre ele. M-am inspirat dintr-o rețetă de-a Nigellei, care e o adevărată maestră a rețetelor simple, dulci și aromate și am adăugat ceva mai multă aromă de portocală roșie în glaze-ul de deasupra.

cookies

Ingrediente cookies (ies cam 30 de cookies):

85 g făină  000

50g făină de orez

50 g zahăr pudră

85 g unt nesărat la temperatura camerei

1 ou

o linguriță apă de trandafiri (eu am luat de pe vegis.ro, mai puteți găsi în magazinele cu condimente sau în cele cu produse orientale)

coaja de la o portocală roșie

Ingrediente glaze:

150 g zahăr pudră

1-2 linguri zeamă de portocală roșie

1/2 linguriță apă de trandafiri

Tradafiri uscați pentru decor (opțional)

cookies

cookies

cookies

blood orange

Amestecați într-un bol ingredientele uscate, cele două tipuri de făină și zahărul pudră. Tăiați cubulețe untul și adăugați-l în amestecul de făină, folosiți-vă mâinile și încorporați până obțineți un aluat fărâmicios. Apoi adăugați oul, apa de trandafiri și coaja de portocală și amestecați cu o lingură, dacă aluatul e prea lipicios mai adăugați un pic de făină. Formați o bilă din aluat, puneți-o în folie alimentară și dați la frigider pentru jumătate de oră. Între timp puteți face glaze-ul. Stoarceți o portocală roșie, strecurați sucul, adăugați apa de trandafiri și încălziți la microunde pentru câteva secunde. Cerneți zahărul pudră într-un bol, adăugați zeama de portocală încălzită și amestecați rapid cu un tel. În funcție de consistența dorită mai adăugați zahăr pudră sau zeamă de portocală. Scoateți aluatul din frigider, pudrați blatul de lucru cu făină și întindeți aluatul cu un făcăleț, grosimea aluatului ar trebui să fie undeva la jumătate de centimetru. Preîncălziți cuptorul la 180°C, funcția ventilație. Dați forma dorită fursecurilor, nu uitați să pudrați cu făină făcălețul și forma pentru tăiat fursecurile. Puneți fursecurile într-o tavă cu foaie de copt și dați la cuptor pentru 8-10 minute. Vor ieși cam două tăvi obișnuite de aragaz cu fursecuri. Le puteți coace pe rând. Lăsați fursecurile să se răcească și apoi întindeți glaze-ul peste ele, puteți acoperi toată suprafața fursecurilor sau puteți crea diverse modele. Să aveți un Dragobete frumos! 🙂

cookies

cookies

cookies