Rețeta asta de cookies este atât de simplă încât până și un copil de 5 ani o poate face cu ușurință. E și foarte sănătoasă, gluten free, vegană și nu conține zahăr. Este o rețetă perfectă de făcut în preajma sărbătorilor, o rețetă pe care să o faceți împreună cu toată familia. Pe deasupra vă puteți juca cu aromele, puteți pune nucșoară proaspătă sau scorțișoară sau alte condimente care vă plac. Mie îmi place mult combinația dintre ghimbirul pudră și coaja fresh de portocală. Sunt și un pic sărate, astfel veți avea o combinație de gusturi inedite, dulce, sărat și spicy. Dacă vreți să le încercați pe cele făcute de mine, dar și alte dulciurele, vă aștept la târgul Dăruim și Ajungem Mari de duminica aceasta, mai multe detalii despre târg găsiți pe pagina evenimentului.
Ingrediente cookies:
200 g făină de migdale
180 g miere (puteți folosi sirop de agave sau sirop de arțar)
coaja răzuită de la o portocală
două lingurițe ghimbir măcinat
o linguriță bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Da, uimitor, astea-s toate ingredientele de care aveți nevoie 🙂 Și de un robot de bucătărie care să facă mai toată treaba pentru voi. Adăugați făina de migdale, ghimbirul, bicarbonatul și sarea în robotul de bucătărie și mixați. Apoi adăugați mierea și coaja de portocală și mixați din nou până aveți o compoziție pe care o puteți manevra ușor cu mâinile, asemănătoare cu plastelina. Faceți biluțe potrivite din aluat, de aproximativ 3 cm, aplatizați-le și apoi așezați-le în tava de copt în care ați pus în prealabil hârtie de copt. Ies cam 16 cookies, dacă vreți să faceți ceva mai multe, dublați sau trilați cantitățile, nu și cantitatea de sare, altfel se va simți pregnant gustul sărat. Încingeți cuptorul cu aer circulant la 180°C și coaceți biscuițeii pentru aproximativ 8 minute. Aveți grijă să îi supravegheați ca să nu îi ardeți 😀 După ce i-ați scos din cuptor lăsați să se răcească pentru 5-7 minute, se vor întări puțin astfel încât să îi puteți transfera pe un grătar pentru răcirea prăjiturilor.
2 Comments
Lidia Melinte
Arata minunat. Sunt fragezi? 🙂
adina
Hei, da, sunt fragezi si un pic crocanti pe deasupra ^_^