Profit de simbolistica zilei de astăzi, împrumutată, poleită, așa cum este ea, să împărtășesc cu voi o rețetă super simplă și tare gustoasă de cookies care nu puteau avea decat

Ingrediente cookies inimioare:

135 g făină 000

85 g unt gras 80%

50g zahăr pudră

1 linguriță apă de trandafiri (aici puteți înlocui cu esență de vanilie sau coajă de portocală)

1 ou

80-100g ciocolată neagră, eu am folosit o ciocolată neagră din gama bio Cora, tot de la Cora am luat și un set de cookie cutters în formă de inimioare de 3 dimensiuni care s-au dovedit perfecte pentru ce aveam eu în minte, aluatul nu are praf de copt adăugat sau bicarbonat de sodiu aşa că fursecurile şi-au păstrat forma inițială

Puneți făina și zahărul pudră într-un bol și amestecați. Tăiați untul rece cubulețe și amestecați-l cu făina până ce aveți un amestec nisipos, folosiți-vă degetele, e un procedeu foarte simplu, încorporați apoi oul, amestecați aluatul cu o furculiță, adăugați și mirodeniile, sunt niște biscuiți tare versatili, puteți folosi fie vanilie, apă de trandafiri, coajă de lămâie sau portocală sau scorțișoară. Dacă se întâmplă ca aluatul să fie uscat mai adăugați un strop de apă până se leagă, frământați puțin aluatul pe blatul pudrat cu făină până ce veți obține o consistență omogenă și compactă. Faceți o sferă din aluat, apoi aplatizați, puneți-o în folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 °C, întindeți aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină folosind un sucitor, decupați inimioarele și coaceți-le preț de 8-10 minute sau până ce devin aurii. Scoateți fursecurile pe un grătar de răcire, odată ce acestea s-au răcit topiți ciocolata într-un bol sau crăticioară deasupra unui alt recipient cu apă fierbinte pus pe foc mic, amestecați până ce se topește ciocolata, apoi folosind o linguriță distribuiți firicele de ciocolată peste cookies, puteți decora cu petale de trandafiri uscați sau fistic mărunțit. Enjoy!