Numiți și taralli în sudul Italiei acești covrigei cu parmezan și vin sunt un snack minunat, numai buni de ronțăit lângă un pahar de vin parfumat și în compania unor brânzeturi de calitate.

covrigei cu parmezan
covrigei cu parmezan

Ingrediente covrigei cu parmezan si vin:

300g făină de grâu integrală

130 g făină de tip 650

50g făină de tip 000

30g parmezan Delaco

180 ml vin rose

120 ml ulei de măsline extravirgin plus 2-3 linguri extra

o linguriță de sare

o lingură de ierburi uscate (rozmarin, cimbru sau busuioc)

o lingură semințe de in (opțional)

Amestecați într-un bol cele trei tipuri de făină, sarea și ierburile uscate. Adăugați vinul, parmezanul dat pe răzătoarea mică și uleiul de măsline și omogenizați, răsturnați aluatul pe blatul de lucru și frământați până ce veți avea un aluat omogen și ușor elastic.

Lăsați aluatul într-un bol, acoperit cu un prosop de bucătărie curat timp de jumătate de oră. După cele 30 de minute împărțiți aluatul în patru părți egale, iar din fiecare parte rupeți bucățele de aproximativ 10 g, eu m folosit cântarul. Rulați fiecare bucată într-un șerpișor 🙂 cam cât degetul arătător. Uniți capetele și formați covrigeii. Din tot acest aluat vor ieși în jur de 100 de covrigei, cel mai eficient ar fi să lucrați în echipă, o activitate numai bună de făcut alături de cei mici în așteptarea lui Moș Crăciun.

Odată ce ați terminat de format covrigeii puneți o oală cu apă pe foc cu o linguriță de sare, odată ce apa a fiert dați focul la minim, și puneți covrigeii în apă, cam câte 10 deodată, atunci când aceștia se ridică la suprafață scoateți-i cu o paletă și puneți-i pe un grătar să se scurgă. Lăsați-i pe grătar până ce se vor usca complet. Preîncălziți cuptorul la 200 °C . Așezați covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, veți avea cel mai probabil nevoie de două tăvi, ungeți fiecare covrigel cu ulei de măsline, presărați semințe de in și dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până ce vor deveni ușor aurii. Sunt nemaipomeniți lângă un pahar de vin și în compania unor brânzeturi de calitate. Enjoy și sărbători frumoase să aveți!

covrigei cu parmezan