Când găsesc o rețetă bună mă cam opresc la ea și o fac până mă plictisesc, apoi îi aduc un upgrade, cum ar fi beurre noisette în cazul acestor crepes. Sunt perfecte pentru weekend, ai nevoie doar de 4 ingrediente de bază și sunt minunate cu absolut orice topping.

crepes

Ingrediente crepes beurre noisette:

375 ml lapte

50g unt 82% grăsime

100g făină

3 ouă

1 linguriță ulei de floarea soarelui

crepes
crepes

Doar 4 ingrediente magice, de atât ai nevoie pentru niște clatite franțuzești absolut delicioase. Pune untul într-un vas mic pe foc tot mic și lasă-l să se topească și să își schimbe culoarea într-un maroniu ușor deschis, rotește vasul din când în când (nu găsesc exprimarea potrivită, swirl it :D), untul va avea acel miros minunat, specific, de alună. Pune-l deoparte și lasă-l să se răcească. Însă, dacă ți-e teamă că untul se va arde (dacă vei fi cu ochii pe el, sigur nu se va întâmpla asta) poți doar topi untul în mod normal, clătitele vor ieși foarte bune și așa.

Între timp cerne făina într-un bol. În alt bol separat mixează laptele cu ouăle preț de 2-3 minute folosind un mixer de mână până ce vei avea un amestec spumos, aerat.

crepes

Adăugă treptat amestecul de lapte și ou peste făină și amestecă continuu cu un tel. Asigură-te că ai un amestec cât mai omogen. Adaugă apoi untul și amestecă din nou. Poți adăuga și un strop de extract de vanilie, însă pentru mine aroma de beurre noisette mi se pare suficientă.

Lasă amestecul să se odihnească pentru 30 de minute. După cele 30 de minute încinge pe foc mediu o tigaie pentru clătite sau o tigaie în care ai încredere, unge-o pe toată suprafața cu ulei de floarea soarelui, poți șterge excesul de ulei cu un șervețel de hârtie. Pune aluatul de clătite cu un polonic și mișcând tigaia distribuie aluatul pe toată suprafața tigăii. Coace-o câteva zeci de secunde then flip it și mai coace-o câteva secunde și pe partea cealaltă. Savurează cu orice ai la îndemână, nucă măcinată, gemuri sau miere. Enjoy!

crepes