În ultima vreme am lucrat la foarte multe proiecte, nu prea am avut timp de gătit pentru mine, așa că o gustare rapidă și delicioasă în pauzele de shooting a fost cel mai bun boost de energie. Sper că o să vă placă și vouă la fel de mult această combinație de crostini cu smochine, rozmarin și minunatele migdale caramelizate. A fost drăguț să mă joc un pic și cu tonuri ceva mai deschise de culoare, sper să vă placă micul meu experiment vizual 🙂

crostini cu smochinecrostini cu smochine

Ingrediente crostini cu smochine:

6 felii de baghetă franțuzească

100-150 g mascarpone

3-4 smochine proaspete

3-4 crenguțe rozmarin

2 linguri ulei tomnit Elixir presat la rece

Pentru migdalele caramelizate aveți nevoie de:

50g migdale

0 lingură de unt

o lingură de miere

2-3 crenguțe rozmarin tocate marunt

1/2 linguriță scorțișoară

un praf de sare

crostini cu smochinecrostini cu smochine

Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Lăsați mascarponele să stea la temperatura camerei măcar 5-10 minute. Feliați bagheta franțuzească, tăiat-o cât mai longitudinal astfel încât să obțineți felii cât mai lungi. Întindeți mascarponele pe fiecare felie. Tăiați smochinele așa cum vă place, fie wedges, fie felii mai subțiri, iar cu o pensulă ungeți fiecare felie de smochină cu uleiul presat la rece. Aranjați smochinele pe fiecare felie, adăugați și rămurele de rozmarin, le puteți toca și apoi distribui uniform și dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.  Pentru migdalele caramelizate puneți într-o crăticioară pe foc migdalele cu untul, mierea și restul ingredientelor și lăsați pe foc mic, amestecând din când în când până ce obțineți o culoare frumoasă, aurie, în jur de 5 minute. Puneți apoi migdalele pe o foaie de copt și lăsați-le să se răcească. Odată ce s-au răcit tăiați-le grosier. Scoateți feliile din cuptor și presărați migdalele mărunțite deasupra. Aceste crostini cu smochine merg de minune și cu un pic de extra miere deasupra. Enjoy!