În ultima vreme mi-e din ce în ce mai greu să mănânc produse din și cu carne, să fie oare căldura de vină sau conștiința mea sau un melanj între cele două, nu știu :D. Cert e că încerc, măcar vara, să găsesc alternative veggie, dar consistente, așa am ajuns la acest curry de naut, se face atât de simplu, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și are acel ceva exotic și interesant care îți gâdilă papilele gustative.
Ingrediente curry de naut:
o conservă de năut Sun Food
2 lingurițe pastă roșie de curry
2-3 cm ghimbir
3 căței de usturoi
o conservă de lapte de cocos
200-250g orez basmati
1-2 linguri ulei pentru gătit
o legătură de pătrunjel proaspăt
Curățați usturoiul de coajă și dați-l pe răzătoare, procedați la fel și cu ghimbirul proaspăt. Scurgeți năutul de lichidul din conservă, pe care îl puteți depozita la rece într-un recipient cu capac și din care puteți face bezele sau un desert vegan delicios. Revenind la al nostru curry, încingeți o tigaie, adăugați apoi uleiul pentru gătit, puneți usturoiul și ghimbirul date pe răzătoare și amestecați constant preț de 2-3 minute la foc mic până ce uleiul va prinde aroma celor două ingrediente, fiți cu ochii pe ingrediente căci se pot arde cu ușurință 😀 adăugați pasta de curry, o găsiți în borcane micuțe, drăguțe și foarte accesibile la preț în market. Gătiți preț de încă 2-3 minute, apoi adăugați laptele de cocos și amestecați. Lăsați laptele de cocos să fiarbă cu restul ingredientelor amestecând din când în când, adăugați apoi năutul și lăsați să fiarbă împreună, la fel, amestecând din când în când, până ce lichidul scade cu o treime. Între timp puneți orezul la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj, puteți să adaugați și o steluță de anason, îi va adăuga o aromă deosebită orezului. Odată ce laptele de cocos a scăzut un pic și aveți un sos gros opriți focul. Pregătiți bolurile voastre preferate, puneți orezul basmati fiert, curry-ul deasupra și pătrunjel proaspăt tocat, ar mai merge niște chilli proaspăt măcinat și un strop de zeamă de lime. Enjoy!
2 Comments
Ana
Suna foarte bine acest sos, cu doar 4 ingrediente.
Crezi ca ar merge la fel de bine si pentru un curry cu peste? sau pui?
adina
Da, e super simplu ❤ eu il mai fac cu pui (aici trebuie sa gatesti ceva mai mult puiul, apoi să pui laptele de cocos) sau cu cartof dulce fiert inainte 🤗 cu peste n-am incercat 🙈