M-am tot gândit la câteva idei de snack sănătos pentru un început de școală cât mai plin de energie și am ajuns la o variantă simpatică, zic eu: dorayaki pancakes sau clătite japoneze sau cum să înlocuiești tradiționala nutella cu o cremă de…fasole. Da, de fasole 😀 cum pasta anko nu se găsește chiar pe toate drumurile, e făcută dintr-un tip special de fasole roșie japoneză numită azuki, am recurs la o conservă cu fasole roșie, rezultatul a fost unul neașteptat, gustul de fasole nu se simte chiar deloc, iar cei mici sigur nu își vor da seama 🙂
Ingrediente pentru dorayaki:
250 ml lapte
175 făină 000
o lingură de zahăr
o linguriță praf de copt
un ou
o linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță scorțișoară
Ingrediente crema din fasole roșie:
o conservă de fasole roșie Sun Food
o linguriță de cacao
3 lingurițe de miere
un praf de scorțișoară
un strop esență de vanilie
Aveam la o îndemână și o vedere de la o prietenă din Japonia, cu care am avut ocazia să gătesc câteva preparate japoneze tare interesante vara asta 🙂
Începeți cu ingredientele pentru clătite. Într-un bol bateți cu ajutorul unui tel laptele împreună cu oul și vanilia. Bateți doar cât să omogenizați amestecul. Separat amestecați făina cu praful de copt, zahărul și scorțișoara și adăugați-le peste amestecul de lapte și ou. Încingeți bine o tigaie pentru clătite și ungeți-o cu un strop de ulei vegetal, puneți compoziția de clătite cu o lingură mai mare și coaceți la foc potrivit pe fiecare parte câte 30 de secunde (timpul depinde în funcție de tigaie și de cât de iute este focul, important e să obțineți o culoare aurie, frumoasă, pe ambele părți). Crema de fasole și cacao se face foarte ușor, aveți nevoie doar de un blender. Spălați mai întâi foarte bine fasolea din conservă, apoi puneți toate ingredientele pentru cremă în blender și mixați până aveți o pastă fină, ușor de întins. Faceți clătitele sandwich și veți obține o gustare numai bună de pus în pachețelul pentru școală, dar și de savurat la o ceașcă de cafea dimineața 🙂 Enjoy!
0 Comments