Dutch baby, clătita uriașă de ți-e mai mare dragul să o vezi crescând în cuptor, este o idee de mic dejun și de brunch excelentă. Am făcut de data asta un dutch baby cu ananas și a fost o combinație delicioasă, am pus și câteva din ingredientele mele preferate cum ar fi scorțișoara, nucșoara și ghimbirul, iar fructele acrișoare de deasupra au contrastat de minune cu dulceața ananasului. A ieșit o mică poezie haha 🙂
Ingrediente dutch baby cu ananas:
100 g făină
170 ml lapte
3 ouă
1 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță esență de portocală (opțional)
o lingură unt de cacao (puteți folosi unt obișnuit)
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță ghimbir pudră
un praf de nucșoară proaspăt rasă
2-3 linguri de zahăr
o conservă de ananas Sun Food
fructe proaspete, zahăr pudră
Preîncălziți cuptorul la 220°C. Aveți nevoie de o temperatură destul de ridicată pentru acest tip de desert. Puneți în cuptor o tigaie termorezistentă (aveți grijă să nu aibă mâner din cauciuc sau alte materiale care se pot topi la căldură), eu am folosit un vas din fontă, diametrul ar trebui să fie 25-27cm. Bateți ouăle spumă, adăugați laptele, zahărul și esența de vanilie și portocală și mai bateți câteva secunde până ce totul este încorporat. Separat, în alt bol, amestecați făina cu scorțișoara, ghimbirul pudră și nucșoara, adăugați acest amestec peste ouăle bătute cu lapte și mai mixați câteva secunde până ce aveți un aluat omogen. Scoateți tigaia încălzită din cuptor, aveți grijă, va fi fierbinte așa că nu uitați să folosiți o mănușă de bucătărie. Puneți untul și rotiți tigaia astfel încât untul să se distribuie pe tot fundul tigăii, dar și pe pereții acesteia. Turnați rapid compoziția și adăugați două linguri de ananas din conservă, distribuiți uniform peste compoziție și dați-o la cuptor timp de 15-20 de minute sau până ce va căpăta o culoare aurie, iar marginile se vor umfla considerabil. Savurați acest dutch baby cu ananas cu un pic de zahăr pudră peste, extra ananas și fructe acrișoare. Enjoy!
1 Comments
Naja Neumann
Using a spatula, remove the entire Dutch baby from the pan and place on a cooling rack for a few minutes to allow the steam to escape without condensing along the bottom and rendering the pancake soggy. Dust with confectioners’ sugar when cooled slightly. Slice the pancake into 8 wedges on a serving platter or cutting board.