Fish and chips sau mai bine zis fish and wedges la cuptor. Am ales să fac o variantă ceva mai healthy așa că am copt cartofii cu câteva mirodenii pe care le veți descoperi mai jos, iar acești Golden Fish Fingers au mers de minune cu dip-ul de mazăre.
Ingrediente fish and chips pentru două persoane:
O cutie de Golden Fish Fingers FRoSTA
4 cartofi rosii potriviți
1 cartof dulce
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță turmeric
1 linguriță boia dulce sau iute
1 linguriță de cimbru uscat
un praf de sare, unul de piper
Pentru dip-ul de mazăre aveți nevoie de:
250g mazăre congelată
o ceapă mică
1 cățel de usturoi
1 lingură de ulei de măsline
zeama de la o lămâie mică
un praf de sare, unul de piper
un pahar mic cu apă (150-200ml)
Începeți cu cartofii, tăiați-i mai întâi în jumătăți longitudinal, apoi fiecare jumătate în patru părți pentru a obține wedges. Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Puneți cartofii într-un bol și acoperiți-i cu apă rece, lăsați-i așa preț de 10 minute, în felul acesta vor rămâne mai crocanți la exterior. După cele 10 minute, scurgeți apa, dar păstrați amidonul rămas pe fundul vasului, adăugați peste cartofi restul ingredientelor: uleiul de măsline, cimbrul, boiaua, turmericul, sarea și piperul. Puneți cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și aranjați cartofii în tavă astfel încât să nu se atingă unii de ceilalți. Coaceți preț de 30 de minute. Între timp puteți face dip-ul de mazăre, puneți într-o tigaie cu o lingură de ulei, ceapa și usturoiul tocate mărunt și gătiți preț de câteva minute, apoi puneți mazărea, mai gătiți preț de 3-4 minute, adăugați apoi apa și mai gătiți 3-4 minute, adăugați sare, piper și zeamă de lămâie după gust apoi blendați. După cele 30 de minute în care s-au copt cartofii puneți și peștele într-o tavă separată și mai coaceți împreună cu cartofii preț de 10-15 minute. Serviți cu pătrunjel proaspăt, zeamă de lămâie pe deasupra și cu dip-ul de mazăre. Enjoy!
0 Comments