Cred că aceste fursecuri cu fistic, scortisoara si gem sunt preferatele mele atunci când vine vorba de Christmas goodies, sunt super simpatice și chiar te duc cu gândul la iarnă și cadouri. Nu putea să nu lipsească scorțișoara, sora mea mă ceartă mereu că pun scorțișoară în aproape toate deserturile pe care le fac, dar în cazul acestor fursecuri e de acord că scorțișoara se potrivește de minune, la fel și fisticul. Poate vă încumetați și faceți și voi anul acesta pentru masa de Crăciun, sunt simplu de făcut, partea cea mai grea fiind decojirea fisticului 😀
Ingrediente fursecuri cu fistic, scortisoara si gem:
65 g fistic crud (cantitatea cântărită fără coajă, aveți nevoie cam de 130g-140 de fistic cu coajă just in case)
135 g zahăr brun
1 linguriță cu vârf de scorțișoară, eu am folosit de la Kamis
o linguriță extract de vanilie
320 g făină 000
1 ou
115 g unt moale
un praf de sare
1/2 linguriță praf de copt
Zahăr pudră pentru ornat
un borcan mic din gemul vostru preferat, important e să fie un gem mai dens astfel încât să nu dea pe dinafară, eu am folosit unul de zmeură și unul de portocale
Într-un robot de bucătărie mixați fisticul și o treime din zahărul brun. Într-un bol separat mixați făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara.
Cu ajutorul unui mixer mixați restul de zahăr brun cu untul moale, apoi adăugați oul și vanilia și mixați în continuare.
Adăugați apoi amestecul de făină și cel de fistic peste amestecul de unt și mixați în continuare, până ce obțineți un aluat omogen, puteți adăuga compoziția de făină treptat și o puteți încorpora folosind o spatulă.
Împărțiți aluatul în două părți egale, dați-le forma unui disc, înveliți-le în folie alimentară, apoi dați-le la frigider pentru 3-4 ore.
Odată ce le-ați scos din frigider lăsați-le la temperatura camerei pentru 30 de minute ca să puteți manevra cu ușurință aluatul. Preîncălziți cuptorul la 175 °C.
Întindeți fiecare foaie de aluat pe blatul de lucru pudrat cu făină din belșug, întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor până ce veți obține o grosime a aluatului cam de jumătate de centimetru. Nu vă faceți griji dacă nu se întinde perfect, marginile rămase pot fi rulate din nou fără probleme.
Decupați formele de cookies (găsiți în magazinele cu accesorii de gătit astfel de forme pentru linzer cookies, dar puteți folosi orice altă formă de fursecuri, iar în mijloc le puteți decupa cu ajutorul unui dui rotund, jumătate din ele vor avea acea formă decupată în mijloc).
Așezați fursecurile în două tăvi întinse de cuptor, tapetate cu hârtie de copt, apoi dați-le la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Odată ce fursecurile s-au copt, scoateți-le pe un grătar de răcire, iar odată ce acestea s-au răcit complet pudrați-le cu zahăr pudră și puneți câte o linguriță de gem în mijlocul lor apoi puneți partea decupată deasupra. Enjoy!
0 Comments