Nu am mai făcut gofre de foarte mult timp, de data asta am adăugat cremă pufoasă de brânză, au ieșit tare fluffy și au rămas proaspete mult timp. Iar cum toate tarabele sunt doldora de cireșe care mai de care mai dulci și mai pietroase am făcut și o dulceață rapidă care a mers de minune peste gofrele pufoase.
Ingrediente gofre pufoase:
3 ouă
50ml lapte plus o lingură extra
140g brânză pufoasă cu smântână Delaco plus alte 140g pentru servit
2 linguri de zahăr brun
150g făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
Pentru dulceața rapidă de cireșe aveți nevoie de:
300 g cireșe fără sâmburi
2 linguri zahăr brun
100-150 ml socată (puteți folosi vin roșu în loc de socată, suc proaspăt de portocale sau apă)
Amestecați făina cu praful de copt. Bateți spumă cele trei ouă. Amestecați o lingură de lapte cu crema de brânză pentru a o încorpora cât mai ușor în ouă. Încorporați crema de brânză în ouăle bătute. Adăugați jumătate din cantitatea de făină amestecată cu praf de copt peste ouă și încorporați. Adăugați laptele și zahărul și încorporați. Adăugați restul de făină și omogenizați cu spatula. La final adăugați esența de vanilie și alte arome dacă mai doriți (scorțișoară, coajă de lămâie sau portocală etc). Lăsați compoziția deoparte. Pentru dulceața rapidă de cireșe scoateți sâmburii cireșelor (întotdeauna cu mănuși). Puneți cireșele într-o crăticioară, adăugați zahărul și socata (vinul , sucul sau apa) și lăsați pe foc potrivit timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când, pănă ce sosul se va reduce. Încingeți aparatul de gofre, ungheți-l cu ulei, apoi distribuiți compoziția de gofre, va fi gata în câteva minute, în funcție de fiecare aparat. Serviți cu cremă pufoasă de brânză, dulceață rapidă de cireșe și ce mai vreți voi. Enjoy!
0 Comments