Am făcut acest guguluf cu mar si scortisoara cu gândul la minunatele rețete și fotografii ale Lindei Lomelino. Am făcut și varianta ei originală de aici, dar apoi am modificat câteva ingrediente și am obținut un gust și o textură tare interesante, cred ca am făcut rețeta asta de vreo 3 ori în două săptămâni, așa de mult mi-a plăcut 🙂 Vă recomand călduros să folosiți zahăr de cocos în locul celui obișnuit, are o aromă deosebită.
Ingrediente guguluf cu mar si scortisoara:
100 ml ulei de rapiță presat la rece Elixir
100 ml lapte
2 mere potrivite
180 g făină 000 plus o linguriță extra pentru mere
180 g zahăr de cocos
3 ouă mari
o linguriță și jumătate praf de copt
2 lingurițe scorțișoară
un praf de sare
o linguriță zeamă de lămâie
Preîncălziți cuptorul la 175. Începeți cu merele. Decojiți-le, curățați-le de sâmburi și cotor și tăiați-le în bucățele potrivite. Puneți-le într-un bol, stropiți-le cu zeama de lămâie, presărați o linguriță de făină peste și lăsați-le deoparte până vă ocupați de restul ingredientelor. Amestecați ingredientele uscate într-un bol: făina, praful de copt, sarea și scorțișoara. Separat bateți spumă ouăle cu zahărul de cocos cam 2-3 minute. Amestecați laptele și uleiul de rapiță separat cu un tel. Cerneți amestecul de ingrediente uscate peste ouăle bătute spumă și încorporați cu o spatulă. La final încorporați și amestecul de ulei și lapte. Ungeți o formă de guguluf cu unt/ulei și tapetați-o cu făină, vă recomand să folosiți o formă din metal, e mult mai de încredere decât cea de silicon (găsiți forme de guguluf/bundt cake cam în orice supermarket, la Jumbo, câteodată la Lidl și chiar și la magazinele cu produse de uz casnic din piețe). Puneți cam o treime din umplutură în forma de copt, apoi încorporați merele în restul de compoziție rămasă și turnați-o în forma de copt. Vă recomand să faceți așa căci merele nu vor ajunge pe fundul formei și la final veți obține o formă frumoasă. Coaceți pentru 35-40 de minute, verificați după 30 de minute și faceți testul cu scobitoarea. Va avea un gust tare interesant, aproape ca cel de turtă dulce. Enjoy!
0 Comments