Știu că părerile sunt împărțite în privința acestei sărbători împrumutate, însă din punctul meu de vedere, cel mai fain side effect pe care îl produce sunt ideile culinare tare simpatice care împânzesc internetul înainte de Halloween. În acest sens vă recomand filmulețele cu rețete de Halloween super elaborate și amuzante realizate de David Ma. Mă simt la rândul meu cumva datoare cu o astfel de rețetă, iar dovleacul mi se pare că ar trebui să fie piesa centrală a acestor pancakes. M-am inspirat dintr-una dintre rețetele Marthei Stewart, am adăugat câteva mirodenii care îmi plac foarte mult, precum și un sos din fructe de pădure și vin roșu pentru un efect dramatic sporit 😀
Ingrediente pentru pancakes:
160 g făină
240 ml lapte
30g unt topit plus extra pentru unsul tigăii
1 plic praf de copt (10g)
1 ou
1 praf de sare
180 g dovleac copt (coaceți în prealabil un dovleac, scoațeți semințele, crestați-l cu un cuțit și coaceți-l la 205°C în cuptor circa o oră sau până când pulpa dovleacului devine moale și frumos mirositoare, o puteți scoate ușor cu o lingură. Pentru pancakes folosiți pulpa răcită de dovleac)
2 lingurițe zahăr de cocos
2 lingurițe zahăr alb
1 linguriță sirop de arțar
1 linguriță scortișoară
1 vârf linguriță nucșoară
1/2 linguriță ghimbir pudră
1 vârf linguriță ienibahar pudră
1 vârf linguriță cuișoare pudră
1 vârf linguriță anason pudră
1 vârf linguriță cardamon pudră
Nu-i nimic dacă nu aveți chiar toate mirodeniile, puteți folosi și numai două dintre ele, cu condiția ca unul dintre ele să fie scorțișoara.
Ingrediente pentru sosul de fructe de pădure și vin:
50-60 g fructe de pădure congelate (eu am luat vrac de la supermarket, puteți folosi și fructe proaspete, cât mai roșii să fie :D)
1 linguriță zeamă de lămâie
1 lingură zahăr de cocos
Opțional, pentru efectul funny-scary am folosit niște jeleuri de la Lidl 🙂
Mod de preparare Halloween Pancakes:
Amestecați într-un bol făina cu cele două tipuri de zahăr (dacă nu aveți la îndemână zahăr de cocos puteți folosi doar zahăr alb, cam 3 lingurițe, mie îmi plac clătitele ceva mai dulci, sau puteți folosi zahăr brun în locul celui de cocos), praful de sare, praful de copt și mirodeniile. Separat, topiți untul, lăsați-l 2-3 minute să se răcească și amestecați-l cu dovleacul, laptele, oul și siropul de arțar. Apoi combinați ingredientele uscate cu cele umede, amestecând ușor cu o spatulă până aveți un aluat omogen. Lăsați aluatul să se odihnească vreo jumătate de oră. Încingeți o tigaie, adăugați o jumătate de linguriță de unt, atât cât să ungeți tigaie și puneți cam două linguri de umplutură pentru fiecare clătită în parte. Încap cam trei astfel de clătite într-o tigaie obișnuită. Odată ce au început să se formeze balonașele întoarceți clătitele cu o paletă pe partea cealaltă și mai lăsați un minut sau până ce capătă o culoare frumoasă, aurie.
Mod de preparare topping de fructe și vin:
Puteți într-o cratiță pe foc potrivit fructele de pădure, zahărul, zeama de lămâie și vinul și amestecați până ce obțineți un sos care rămâne pe dosul linguriței. Nu trebuie să fie nici foarte gros ca să îl puteți manevra cu ușurință și să obțineți un efect bloody 😀 Eu am mai pus și niște sirop de arțar extra peste clătite. Alăturarea celor 7 mirodenii împreună cu dovleacul este mi-nu-na-tă. Bon appetit & Happy Halloween!
0 Comments