Demult voiam să scriu o rețetă de hummus, una pe gustul meu, fără usturoi, da, fără usturoi 😀 și cu ceva extra, cum ar fi niște zucchini trași trapid pe grătar. Am înlocuit uleiul de măsline cu unul foarte interesant, ulei de armurariu presat la rece, a fost prima oară când l-am testat și a mers de minune în acest hummus cu zucchini copt.

hummus cu zucchini copt

Ingrediente hummus cu zucchini copt:

o conservă de năut de 400g

o linguriță pastă de susan

1/4 linguriță cumin

zeama de la jumătat de lămâie

2 linguri ulei de armurariu Elixir presat la rece (l-am descoperit de curând, are o aromă subtilă de semințe și mi s-a părut foarte potrivit într-un hummus, mai multe despre proprietățile acestui ulei puteți citi aici)

un zucchini potrivit

un praf de sare și unul de piper

susan negru și alb, boabe de năut, pătrunjel pentru garnisit

hummus cu zucchini copt

Scurgeți lichidul din conserva de năut, dar păstrați cam jumătate din el. Aveți nevoie de el pentru a potrivi consistența năutului după cum doriți. Puneți năutul într-un blender alături de pasta de susan, cuminul, sarea și piperul și blendați. După ce ați obținut un amestec omogen și gros începeți să adăugați din lichidul din conservă, puțin câte puțin, apoi blendați până ce veți obțineți consistența dorită. Cam 2-3 linguri de lichid ar trebui să fie de ajuns. La final adăugați o lingură din uleiul de armurariu și amestecați cu o spatulă sau lingură. După cum observați eu mă cam feresc de usturoi în hummus, mi se pare foarte bun și fără el 🙂 Tăiați zucchini-ul în patru părți egale, apoi tăiați-l cum vă place, eu am încercat să fac un soi de romburi, împortant e să îl tăiați astfel încât să îl puteți roți cu ușurință pe grătar, puteți să îl tăiați rondele de exemplu. Puneți cealaltă lingură de ulei peste zucchini și puneți bucățile de zucchini pe grătarul încins sau pe o plită și frigeți cam 1 minut pe fiecare parte, eu i-am vrut ușor aldente 🙂 Puneți bucățile de zucchini peste hummus, mai puneți un strop de ulei de armurariu, pătrunjel, semințe de susan trase în tigaie și savurați cu lipie caldă. Eu am copt și niște ardei, i-am stropit la final cu niște ulei și oțet, au mers de minune lângă hummus. Enjoy!

hummus cu zucchini copthummus cu zucchini copt