Cum mulți dintre voi țin post în această perioadă sau încearcă să consume cât mai puțină carne și mai multe ingrediente de sezon, așa cum o fac și eu, m-am gândit să fac o rețetă super simplă de hummus de fasole în care am adăugat un ingredient care e pe buzele tuturor zilele astea: leurda, o găsiți pe tarabele din piețe. Am făcut și niște pâinici rapide pe grătar, inspirată de rețeta lui Jamie Oliver, sunt atât de bune unse cu unt aromatizat (îl puteți înlocui desigur cu ulei de măsline) și cu acest hummus de fasole cu leurdă absolut delicios.
Ingrediente hummus de fasole:
o conservă de fasole Sun Food
o legătură mică de leurdă (în jur de 50g)
zeama de la o lămâie
1/2 linguriță fulgi uscați de chilli
1-2 linguri ulei din semințe de dovleac sau ulei de măsline extravirgin
sare, piper
Ingrediente pâinici cu iaurt:
350 g făină albă
o linguriță praf de copt
un praf de sare
250g iaurt grecesc
100g unt
2-3 căței de usturoi
o legătură pătrunjel proaspăt
o linguriță amestec de ierburi uscate (busuioc, rozmarin, pătrunjel, orice alte ierburi uscate aveți la îndemână și vă plac)
Începeți mai întâi cu pâinicile, nu de alta dar acest hummus de fasole se face cât ai clipi, așa că îl puteți face la final. Amestecați făina cu praful de copt și praful de sare. Adăugați iaurtul, amestecați până ce obțineți un aluat omogen ușor moale, dacă e prea uscat mai adăugați un strop de iaurt sau apă, dacă e prea moale mai completați cu un pic de făină (e genul de rețetă la care nu trebuie să fii atât de precis). Puneți la încins o tigaie de tip grill. Frământați aluatul pentru pâinici timp de 2-3 minute, împărțiți-l în două, apoi fiecare parte în 6 părți egale, modelați fiecare pâinică în parte, lipie mai degrabă, cu ajutorul unui sucitor astfel încât să obțineți o formă cam de mărimea palmei. Crestați cu un cuțit fiecare pâinică, trasați 3-4 linii pe fiecare din ele și puneți-le pe grătar, pe rând, odată ce acesta s-a încins. Puneți într-o crăticioară untul pe foc mic, lăsați-l să se topească, apoi adăugați usturoiul dat pe răzătoare și ierburile uscate și mai gătiți preț de 1-2 minute. Coaceți fiecare pâinică pe fiecare parte timp de 1-2 minute sau până ce a devenit rumenă. După ce ați copt pâinicile ungeți-le cu untul topit și aromat cât sunt calde, presărați pătrunjel tocat pe deasupra și apucați-vă repejor de hummusul de fasole. Scurgeți apa din conservă și spălați bine fasolea cu apă rece. Tocați mărunt leurda și încingeți o tigaie cu un strop de ulei, adăugați leurda tăiată, stoarceți peste ea zeama de la jumătate de lămâie, un vârf de sare, unul de piper și unul de fulgi uscați de chilli și gătiți preț de 2-3 minute. Puneți fasolea într-un blender, adăugați leurda gătită, mai stoarceți un strop de zeamă de lămâie, puneți și o lingură de ulei de măsline extravirgin (dacă aveți ulei din semințe de dovleac presat la rece merge de minune, cred că merge încercat cu multe tipuri de ulei), un vârf de sare, unul de piper, blendați până ce veți obține o consitență cremoasă, dacă vreți un hummus și mai cremos puteți adauga și un pic de apă. Gustați și în funcție de cum vă place mai adăugați sare, piper, chilli sau zeamă de lămâie. Acest hummus de fasole merge de minune cu pâinicile rapide cu iaurt, enjoy!
0 Comments