Să fac înghețată mi se părea un pic scary, asta pentru că nu încercasem niciodată. Însă de curând am realizat cât de ușor este să faci desertul asta acasă, chiar și fără o mașină specială de făcut înghețată. Așadar am făcut două feluri de înghețată în ultima vreme, una cu fistic și cealaltă cu vanilie și biscuiți Oreo. Am rămas plăcut surprinsă de gust care e chiar mai bun decât în multe locuri în care am mâncat înghețată. Dacă veți încerca veți vedea că am dreptate. Așa că până nu își intră toamna în drepturi să vă spun cum am făcut înghețata.

Înghețată cu fistic

Aveți nevoie de:

70g fistic crud cântărit fără coajă

250 ml lapte

200ml smântână pentru frișcă 30-35% grăsime

3 gălbenușuri

esență de migdale

50g zahăr + 2 linguri extra

Mixați cele două linguri de zahăr cu fisticul până obțineți o pudră fină. Puneți pe foc laptele împreună cu fisticul (amestecat cu zahărul) până ating punctul de fierbere. Luați de pe foc și adăugați câteva picături de esență de migdale. Bateți cele 3 gălbenușuri cu cele 50g de zahăr până obțineți o spumă deschisă la culoare. Adăugați treptat laptele călduț peste amestecul de gălbenușuri cu zahăr și amestecați ușor cu un tel. Puneți compoziția din nou pe foc, dați focul la minim și amestecați din când în când până ce compoziția începe să se capete mai multă consistență. Aveți grijă să nu coagulați gălbenușurile și nu lăsați compoziția să fiarbă. Luați de pe foc, strecurați compoziția și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei, va dura o oră, două. Odată ce compoziția s-a răcit bateți frișca și încorporați-o ușor cu o spatulă. Puneți compoziția într-un recipient și băgați-o la congelator. După jumătate de oră scoateți compoziția din congelator și amestecați în ea cu o lingură. Puneți-o din nou în congelator. După altă jumătate de oră repetați mișcarea și mai puteți face treaba asta o dată, de două ori dacă aveți răbdare :D. Valabil doar în cazul în care nu aveți o mașină de făcut înghețată. La ultima mișcare puteți adăuga și bucăți de fistic tocate grosier.

inghetata

inghetata

Am mai făcut și o înghețată de vanilie cu biscuiți Oreo, rețeta de înghețată de vanilie o găsiți aici, este ușor de făcut și asemănătoare cu cea de fistic. Nu vă rămâne decât să adaugați biscuiții odată ce înghețata a prins formă și consistență.

inghetata

inghetata