Mereu mi-am dorit să fac o musaca fără carne, dar care să fie foarte gustoasă și versatilă, lintea a mers de minune ca substitut al cărnii, iar cartoful dulce a fost o alegere mai mult decât înspirată. Lintea asta la cuptor e așa de bună că am să refac rețeta cât de curând, sper să vă inspire și să o încercați și voi.

linte la cuptor

linte la cuptor

linte la cuptor

Ingrediente linte la cuptor:

1 conservă linte  Sun Food

1 cartof dulce mare

1 ceapă mică

2 morcovi medii

15g unt

3 linguri ulei de măsline extravirgin

1/2 linguriță cumin

250ml suc de roșii

2-3 rămurele cimbru

sare, piper

De aici încolo totul este opțional, dar super apetisant:

1 avocado

1 legătură pătrunjel

1 lingură semințe de rodie

zeama de la jumătate de lămâie

linte la cuptor

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Eu am folosit o tigaie din fontă, important e să folosiți o tigaie termorezistentă pe care mai apoi să o puteți băga la cuptor. Tocați ceapa mărunt, tăiați morcovii rondele subțiri. Puneți la încins untul cu o lingură de ulei de măsline, adăugați ceapa tocată mărunt și gătiți preț de câteva minute, până ce ceapa se înmoaie, la foc mic, apoi adăugați morcovii și gătiți până ce devin ușor moi. Clătiți foarte bine lintea din conservă și adăugați-o în tigaie. Adăugați cuminul, un praf de sare, unul de piper și amestecați, puneți și sosul de roșii și mai gătiți 5-6 minute. Între timp curățați cartoful dulce și tăiați-l rondele subțiri. Așezați feliile de cartof peste lintea din tigaie, ungeți feliile de cartof cu uleiul de măsline rămas, presărați cimbrul proaspăt și dați la cuptor pentru 30 de minute. După ce ați scos lintea din cuptor vă recomand călduros să o savurați cu avocado proaspăt peste care ați stors lămâie din belșug, un ou ochi zemos, semințe de rodie, o legătură zdravănă de pătrunjel și ce vă mai trece vouă prin cap. Enjoy!

linte la cuptorlinte la cuptor