De multe ori petrec ore în șir construind rețete noi de prăjituri, apoi alte ore bune pozându-le, așa că at the end o the day tot ce am nevoie este o masă care se poate face fără prea mult efort, fresh și consistentă în același timp, fără să mai fie nevoie să merg la cumpărături în căutarea ingredientelor. Amestecul mexican de la FRoSTA e salvarea noastră de multe ori, după o zi super încărcată, iar de data aceasta i-am dat un twist interesant și am făcut mexican chicken tortillas, o salată fresh cu toate legumele pe care le aveam la îndemână și un sos un pic spicy, exact ce îi trebuia acestei combinații de gusturi.
Ingrediente:
1 pachet de Mexican Chicken FRoSTA
Pentru tortillas aveți nevoie de:
250g făină de tip 000
un praf de sare
150-200ml apă
3 linguri de ulei de măsline
Pentru salsa aveți nevoie de:
1 avocado
2-3 roșii
2-3 linguri porumb dulce din conservă
1 ceapă roșie mare
o legătură de pătrunjel
zeama de lime sau lămâie
2 lingurițe ulei de măsline
Pentru sos aveți nevoie de:
1 avocado
1 cățel de usturoi
1 legătură pătrunjel
zeama de la jumătate de lămâie
1 ardei iute mic
2 linguri de iaurt gras
sare, piper
Pentru această rețetă puteți începe cu salata și sosul, acestea pot sta un pic la rece în timp ce vă ocupați de amestecul mexican și de tortillas. Pentru salata folosiți doar partea tare a roșiei, fără miezul moale, tăiați cubulețe, tocați ceapa mărunt, faceți la fel cu avocado și pătrunjelul, amestecați toate legumele într-un bol, adăugați zeamă de lămâie, ulei de măsline, un praf de sare și de piper, apoi lăsați în frigider. Pentru sos puneți toate ingredientele într-un blender și mixați. Puneți la început doar jumătate de ardei iute, gustați, dacă îl puneți pe tot de la început s-ar putea ca sosul să fie un pic prea iute.
Pentru tortillas amestecați toate ingredientele într-un bol, puneți la început doar 150ml apă și dacă mai este nevoie mai adăugați pe parcurs, important e să aveți un aluat ușor de manevrat și elastic, dacă este prea lipicios mai adăugați un pic de făină. Frământați apoi împărțiți aluatul în 8 părți egale, întindeți fiecare bilă de aluat pe o suprafață pudrată cu făină cât să obțineți o lipie cam de dimensiunea palmei. Încingeți o tigaie, fără ulei, pe foc mediu și coaceți fiecare tortilla timp de un minut pe fiecare parte. Puneți amestecul de pui mexican într-o tigaie cu un strop de ulei și gătiți preț de 8-10 minute. Puneți puiul mexican, salata și sos în fiecare tortilla, aceste mexican chicken tortillas sunt o gustare perfectă pentru o seară de film cu cei dragi.
0 Comments